Cut na LPGA byl pro Spilkovou tentokrát daleko

Klára Spilková
Cut na LPGA byl pro Spilkovou tentokrát daleko

Po třech úspěšných cutech v řadě za sebou a následné dvoutýdenní turnajové přestávce byl tentokrát postup pro Kláru Spilkovou na LPGA daleko. 


Při Pure Silk Championship (Williamsburg, Virginia) zahrála členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu kola za 75 a 77 ran, celkově 10 nad par. Hrálo se na River Course v Kingsmill Resort, na hřišti s parem 71a délkou 5 890 m.

Moc jsem se na tento turnaj těšila, protože hřiště jsem hrála už minulý rok, je opravdu nádherné a cítila jsem se na něm dobře,“ uvedla 24letá profesionálka, která loni při svém debutu zde cutem prošla.

Překážkou k lepšímu skóre se stala hlavně tři double bogey na druhé devítce hřiště, jedno v úvodním kole a dvě v kole druhém. Cut byl na výsledku even par.

Bohužel mi první den nefungoval driver, ani nenapadaly putty, s nimiž jsem se prala i ve druhém kole,“ popsala Klára Spilková výkon ve Williamsburgu.

V prvním kole zasáhla osm a ve druhém devět fairwayí ze čtrnácti. Zatímco na úvod měla 11 greenů v regulaci, v den cutu jich bylo devět. Celkem zahrála 33 puttů v prvním kole a 31 puttů ve druhém.

Mrzí mě to. Těším se na týden volna a další přípravy na Floridě a poté mě čekají tři turnaje v řadě za sebou,“ dodala Klára Spilková.

Dalším startem na americkém okruhu bude v týdnu od 3. června turnaj ShopRite LPGA Classic ve státě New Jersey.

www.klaraspilkova.eu