V Colonialu triumfoval Na, kedík dostal Dodge Challenger

PGA TOUR
V Colonialu triumfoval Na, kedík dostal Dodge Challenger

Sympaťák Kevin Na získal na okruhu PGA Tour svůj 3. triumf v kariéře. O víkendu opanoval turnaj Charles Schwab Challenge a kromě nádherného poháru dostal i zbrusu nový Dodge Challenger.


Po perfektním druhém kole (62, -8) neměl Kevin Na konkurenci a v Colonialu triumfoval s náskokem čtyř ran. V neděli sice dvakrát zachyboval, přidal ale šest birdie a o jeho triumfu nebylo pochyb.

Druhé místo obsadil Tony Finau, na třetí pozici se propracovali C.T. Pan a Andrew Putnam. Vidět byl i zástupce slovenského golfu Rory Sabbatini, jenž dělí šestou pozici s Ryanem Palmerem. Osmý končí například Jordan Spieth, to Jim Furyk závěr nezvládl a spadl až na dělenou třináctou příčku.

Zpět ale k americkému vítězi. Ten kromě nádherného poháru a šeku na 1,3 milionů dolarů získal také restaurovaný Dodge Challenger z roku 1973. Ten mu ale patřit nebude.

Po dohodě ze začátku týdne jej totiž dostane kedík Kenny Harms, který před turnajem uvedl, že by v něm vypadal o poznání lépe než Na. Ten v případě vítězství souhlasil a nyní je tak Harms, jenž chodí po golfových hřištích se sympatickým Američanem již více než deset let, hrdým majitelem tohoto automobilového skvostu.

"Nevím, jak mě můj caddy přesvědčil, aybch mu dal auto, ale je to dobrý obchodník. Ale jsem více než šťastný, že jsem mu ho dal. Zaslouží si ho. Jsme jako bratři a já jsem šťastný, že jsem mu ho dal," uvedl Na po svém třetím triumfu na okruhu PGA Tour.

Mimochodem, od svého prvního titulu čekal na ten druhý dlouhých 2471 dní. Po svém druhém triumfu ale na ten třetí čekal jen necelý rok, konkrétně 322 dní.