Woods se potká s Rosem, Memorial dá dohromady i tři bývalé FedEx Cupové šampióny

PGA TOUR
Woods se potká s Rosem, Memorial dá dohromady i tři bývalé FedEx Cupové šampióny

Naprostá golfová špička se tento týden představí v Muirfield Village na Memorial Tournament. Organizátoři turnaje znovu k sobě dali největší hvězdy, v jednom flightu tak uvidíme například Justina Rosea s Tigerem Woodsem či tři bývalé vítěze FedEx Cupu. 


Tiger Woods se v úvodních dvou dnech potká s Justinem Rosem, se kterým slavil svůj první velký titul po návratu. Woods triumfoval na Tour Championship a Rose tehdy slavil vítězství v celém ročníku FedEx Cupu. Doplňovat tuto dvojici bude Bryson DeChambeau. Americký golfista-vědátor se v posledních týdnech trápí, na Memorialu ale obhajuje svůj loňský triumf.

Woods se vrací do kolotoče PGA Tour po své neúspěšné bitvě na PGA Championship. Zároveň se bude jednat o generálku na U.S. Open, po Memorialu si totiž dá týdenní pauzu.

Pozornost diváků bude zcela jistě upřena i na flight Phila Mickelsona, který na Muirfield Village bude startovat již podevatenácté. Jeho vyzyvatelem bude Matt Kuchar, vítěz Memorialu z roku 2013 a taktéž Rickie Fowler, jenž v posledních dvou ročnících tohoto turnaje skončil vždy mezi nejlepší desítkou.

Po zranění krku se vrací Justin Thomas a i na něj jsou golfoví experti pořádně natěšení. Ve flightu se představí spolu s Jordanem Spiethem, jenž v posledních týdnech opět ukazuje svou ztracenou formu, a s Rorym McIlroyem, pravděpodobně nejkonzistnějším golfistou letošní sezóny. V tomto flightu se tedy představí bývalí tři šampióni FedEx Cupu.

Spieth triumfoval v roce 2015, McIlroy o rok později a v roce 2017 se pro změnu radoval Justin Thomas.