Matuš začal v Belgii skvěle, ve hře je nyní Gál

Stanislav Matuš
Matuš začal v Belgii skvěle, ve hře je nyní Gál

Ve stínu Memorial Tournament se tento týden hraje i European Tour, konkrétně turnaj Belgian Knockout. A ve hře jsou i dva čeští zástupci.


V Antwerpách se hraje jiným systémem než normální podniky European Tour. Po dvoukolové klasice se vydělí nejlepších 64 hráčů, kteří se následně střetnou ve vyřazovacích bojích. Dvojice půjdou devět jamek a bude se hrát na rány.

Poprvé v sezóně se v akci na European Tour objevuje česká vlaječka, v Belgii hrají Stanislav Matuš a Petr Gál. A mezi evropskou špičkou už má první jmenovaný za sebou úvodní rundu.

A v ní si vedl fantasticky. Matuš zahrál bogey free round a díky dvěma povedeným jamkách je se skóre -2 na průběžné dělené dvanácté pozici. Ve vedení je aktuálně Jihoafričan Dean Burmester, který zapsal šest birdie a taktéž ani jednou nechyboval.

První kolo nicméně nadále probíhá a ve hře už je i druhý český zástupce. Petr Gál má za sebou pět jamek a zatím hraje v paru. Na čtyřce zapsal bogey, vzápětí si ale ránu vzal zpět.

Turnaj Belgian Knockout pořádá Thomas Pieters, domácí hráč je zároveň největší hvězdou turnaje. První kolo se mu nicméně hrubě nevydařilo, s výsledkem +6 je předposlední. Dodejme, že ve hře je rovný jeden milion eur.