Mickelson měl v bagu dva drivery. Plánuje něco podobného i za dva týdny?

PGA TOUR
Mickelson měl v bagu dva drivery. Plánuje něco podobného i za dva týdny?

Phil Mickelson pořádně překvapil, když v prvním kole Memorialu využíval hned dva drivery. Z jakého důvodu? Kterou hůl tentokrát vynechal? A má v plánu něco takového udělat i za dva týdny při pokusu atakovat kariérní grandslam?


Phil Mickelson tento experiment zopakoval po třinácti letech, dva drivery měl u sebe při Masters v roce 2006. A se svým výkonem mohl být spokojený.

Americký golfista zahrál jediné bogey, skóroval přitom třikrát a průběžně je tak s výsledkem -2 na dělené dvaadvacáté pozici. Na čtyřparové čtrnáctce dokonce atakoval green. K němu to přitom bylo 366 yardů daleko.

"Nevidím mnoho golfových hřišť ve zbytku roku, kde je výhoda létání míčků ke vzdálenosti 325 yardů. Zde je šest takových příležitostí, takže jsem se o to pokusil," podotkl Mickelson, který dodal, že jeden driver měl na bomby a druhý na roztomilé cuty.

 

Ze svého bagu tentokrát vynechal trojku dřevo. Tu naopak upřednostnil v roce 2008 při U.S. Open a hned následně přiznal, že se jednalo o velkou chybu. "Byla to samozřejmě chyba. Byl to skvělý nápad, hrát trojkou dřevem. A pak jsem s ní netrefil jedinou fairwayi. Bylo to směšné a nefungovalo to," přiznal.

Další experimenty ale podle svých slov neplánuje a za dva týdny při pokusu na U.S. Open dovršit kariérní grandslam zřejmě dva drivery u sebe mít nebude. "Nevidím, že by se to mělo stát. Upřímně si nemyslím, že bych to měl ještě ve zbytku roku někdy využít," dodal.