Měsíc ženského golfu

Měsíc ženského golfu

Přes čtyřicet golfových subjektů se přihlásilo k Women’s Golf Day, který se uskuteční v úterý 4. června. Letos však nebudou akce jako v minulých letech časově omezeny na jeden den. ČGF věnuje ženskému golfu premiérově celý červen - pod sloganem „Přebarvíme červen na růžovo“ tak budou akce rozprostřeny do celého měsíce.


Startuje červen věnovaný ženskému golfu

Celosvětový projekt Women’s Golf Day (WGD) vznikl v roce 2016 s cílem zapojit více dívek a žen do golfu. Jejich podíl na celkovém počtu hráčů se stále zvyšuje a projekt se rozhodl upozornit, že golf je ideálním sportem například i pro ženy, které se vracejí k aktivnímu pohybu, a to bez rozdílu věku.

Během prvních tří ročníku se v 900 destinacích a 52 zemích světa do akce  zapojilo podle organizátorek na 50.000 žen. Více informací o celém projektu je možné nalézt na www.womensgoflday.com.

Den žen na golfu si získal během posledních tří let také v českém golfu rychle svůj prostor. Resortům, klubům ale i různým golfovým zařízením se zalíbila myšlenka věnovat jeden den v roce různorodým aktivitám, ať už zaměřené na nové hráčky, tak i pro stávající golfistky.

Tímto způsobem našly v minulých letech trvalou cestu ke golfu stovky žen. Nabídka byla různorodá – počínaje bezplatnými akademiemi pro naprosté začátečnice, které na místě našly nejen zapůjčení výstroje zdarma a erudované trenéry, až po společné závěrečné posezení, často spojené s doprovodným programem – přednáškou na téma kosmetika, zdravý způsob života, móda a podobně.

Během června se uskuteční řada akcí, o kterých informují golfová hřiště na svých webech a sociálních sítích, i když samozřejmě naprostá většina je soustředěna přímo do prvního červnového týdne. Většina z nich bude zveřejněna na webu platformy Bav se golfem (www.bavsegolfem.cz), která vše propaguje v rámci svých aktivit. Obsah WGD v jednotlivých místech navíc není svazován žádnými podmínkami, každý organizátor postupuje podle svých možností a nápadů.

S blížícím se termínem WGD se program stále rozšiřuje, kompletní a aktualizovaný přehled naleznete v sekci Akce pro veřejnost. Všechny možné projekty zaměřené nejen na nové golfisty zde propaguje již 88 golfových hřišť po celé České republice.