Matuš poprvé ve své kariéře prošel na European Tour cutem, na Greena ale nestačil

Stanislav Matuš
Matuš poprvé ve své kariéře prošel na European Tour cutem, na Greena ale nestačil

Zatímco Petr Gál obsadil na Belgian Knockout poslední 140. místo, Stanislav Matuš se poprvé ve své kariéře dostal na European Tour přes cut. V prvním kole vyřazovací části ovšem dohrál. 


Petr Gál se v prvním kole držel na úvodní devítce, kterou zahrál v paru. Na té druhé ale ztratil čtyři rány a bylo zřejmé, že cutem pravděpodobně neprojde. V pátek zahrál ještě o tři údery více a s konečným skóre +11 obsadil 140. příčku.

To Stanislav Matuš po skvělé první rundě za -2 udržel nervy na uzdě a ačkoliv na šestnáce zapsal bogey, na trojce a pětce posunul své skóre na -3. Poslední jamka mu sice přinesla bogey, na postup to nicméně z dělené 46. pozice stačilo.

Matuš se tak probojoval do prvního kola vyřazovací části, kde na něj čekal Gavin Green z Malajsie. A ten nakonec českého golfistu porazil. Matuš sice šel na dvojce do vedení, po páté jamce už ovšem prohrával.

Na sedmičce to bylo již o dva údery a zdálo se, že brzy bude rozhodnuto. Český golfista ale zabojoval a na osmé si jednu ránu vzal zpět. Green ale na devítce zahrál par, zatímco Matuš bogey. Do druhého sobotního kola se tak český golfista nepodívá. Se svým výsledkem v Belgii ale může být nadmíru spokojen.