Rose vstal z mrtvých. Nesnáším, když neprojdu cutem, řekl

PGA TOUR
Rose vstal z mrtvých. Nesnáším, když neprojdu cutem, řekl

Po prvním kole se zdálo, že o víkendu bude mít Justin Rose pohodu v rodinném kruhu. Na Memorialu ztratil tři rány a na cut výrazně ztrácel. V pátek se ale vše změnilo a bývalá světová jednička je nyní zcela naplno ve hře o titul. 


Rose v prvním kole dokázal skórovat, když zapsal hned čtyři birdie. Jenže kromě toho pětkrát chyboval a jednou musel zapisovat i double-bogey. S výsledkem 75 (+3) se nezdálo, že by se měl jakýmkoliv způsobem zapojit do boje o špičku leaderboardu.

V pátek byl ale Rose jasně největší hvězdou celého turnaje. Bývalá světová jednička sice hned na trojce znovu připsala bogey, poté ale přišlo šest jamek v řadě, na kterých zahrál Rose skóre 3.

To znamenalo úpis fantastických šesti ran. Rose zahrál dva eagly a přidal dvě birdie. Na druhé devítce poté zaskóroval ještě čtyřikrát a jeho skóre se tak zastavilo na -9 (63 ran). Místo víkendové pohody s rodinou tak bude na Memorialu bojovat o titul. Na vedoucí trio totiž ztrácí jen tři rány.

"Dneska jsem vyšel na hřiště s úmyslem ne pouze dostat se přes cut, ale pokusit se hrát kolo, které by mě dostalo zpět do turnaje," uvedl po svém senzačním výkonu anglický golfista.

"Vždy jsem byl bojovník, jdu hlavou proti zdi. Nedal jsem mnoho cutů v úvodu své kariéry. A neprocházení cutů nesnáším," podotkl s úsměvem na tváři a dodával, že to byl bezpochyby báječný den.

"Myslím, že ty dva eagly na úvodní devítce nakoply úplně všechno. Stále jsem se snažil hrát tak nízko, jak to jen bylo možné. Poté, co projdete cutem, musíte si vytvořit cestu do turnaje. Byl to báječný den," dodal Rose. Ten se tak prozatím dostal na dělené desáté místo a dnes půjde od 18:55 ve dvojici s Austinem Cookem.