Johnson nehrál, místo toho v tichosti propustil dlouholetého kouče

PGA TOUR
Johnson nehrál, místo toho v tichosti propustil dlouholetého kouče

Na Memorialu chyběl a plně se připravoval na obhajobu RBC Canadian Open. Dustin Johnson se ale také v tichosti rozloučil se svým koučem Claudem Harmonem III.


Světová dvojka se nezúčastnila Memorialu, na kterém triumfoval Patrick Cantlay. Místo toho si Johnson odpočinul, tento týden by totiž měl obhajovat titul na RBC Canadian Open.

Zatímco probíhal turnaj Jacka Nicklause, Dustin Johnson se v tichosti rozloučil se svým dlouholetým koučem Claudem Harmonem III. Společně s jeho otcem Butchem spolupracovali pět let, nyní ale Johnson přes svého manažera oznámil ukončení spolupráce.

O tomto okamžiku se spekulovalo delší dobu. Harmon řekl novináři Toddu Lewisovi z Golf Channelu, že když viděl Johnsona spolupracovat s Allenem Terrellem, který jej trénoval vysoké škole, byl překvapen. Harmon se pokusil Johnsona kontaktovat, ten ale neodpovídal.

V prohlášení, které vydal jeho manažer, Johnson uvedl, že bude pokračovast v práci s Butchem Harmonem stejně jako s Allenem Terrellem, ale že by po vzájemném rozhodnutí bylo nejlepší, kdyby Harmon své úsilí soustředil jinam. Vše proběhlo přes video z Las Vegas.

"Mám velkou úctu ke Claudovi, je to nejen instruktor, ale také přítel. Oceňuji vše, co udělal pro mou kariéru. Nepochybně mi pomohl dosáhnout mnoha mých cílů," uvedl v prohlášení Johnson. Claude Harmon, jenž mimochodem spolupracuje i s aktuální světovou jedničkou Brooksem Koepkou, dodal, že na spolupráci s Johnsonem je hrdý.