V Hamiltonu Johnson ještě nehrál, kvůli dešti navíc nestihl celé tréninkové kolo

PGA TOUR
V Hamiltonu Johnson ještě nehrál, kvůli dešti navíc nestihl celé tréninkové kolo

Obhájce RBC Canadian Open Dustin Johnson se na dnešní start turnaje velice těší. V Hamiltonu bude hrát poprvé ve své kariéře a proto si přehnané ambice zatím nedělá.


Pár změn se uskutečnilo při letošním startu turnaje RBC Canadian Open a všechny hrají proti obhájci triumfu Dustinu Johnsonovi. Turnaj se přesunul z golfového klubu Glen Abbey do Hamiltonu, kde Johnson ještě nikdy nehrál.

"Je to golfové hřiště, na kterém jsem nikdy nehrál. Bude to tak o poznání těžší. Neznám ho stejně jako Glen Abbey, kde jsem hrál mnoho turnajů," podotkl Johnson.

Turnaj se navíc v golfovém kalendáři přesunul na atraktivnější pozici, jen týden před startem třetího majoru, tedy U.S. Open. Startovní pole je tak o poznání silnější. "Myslím, že je to opravdu dobrá hráčská sestava," doplnila světová dvojka. Kromě něj se v Hamiltonu objeví Rory McIlroy, Justin Thomas či Brooks Koepka, nedávný vítěz PGA Championship.

"Není to jen přípravný týden. Jedná se o velmi prestižní turnaj, jeden z nejstarších turnajů na světě a já bych ho rád vyhrál," zmínil Rory McIlroy, jenž bude hrát v Kanadě poprvé ve své kariéře. Problémem pro všechny hvězdné golfisty je ale fakt, že tréninkové kolo bylo zkráceno jen na 9 jamek.

Kvůli povinnostem ke sponzorům, pondělnímu turnaji Pro-Am a středečnímu dešti toho golfisté více nestihli. A tak je otázkou, jak budou na dnešní úvodní kolo připraveni.

Dodejme, že mezi elitou bude startovat i 26 domácích hráčů. Žádný Kanaďan ale od roku 1954 na RBC Canadian Open netriumfoval. Naposledy se mohl radovat Pat Fletcher.