Spilková se přes cut nedostala, Molinaro přepisovala tabulky

Klára Spilková
Spilková se přes cut nedostala, Molinaro přepisovala tabulky

Klára Spilková se do finálového dne ShopRite LPGA Tour neprobojovala, ve druhém kole zahrála výsledek 77 (+6) a na cut nedosáhla. Ještě hůře ale skončila Italka Giulia Molinaro, jenž přepisovala letošní tabulky. 


Klára Spilková zahrála v prvním kole za -3, v sobotu se ale zhoršila o devět ran a cutem tak znovu neprošla. Po chybě na dvojce sice ihned zaskórovala, poté už se ale birdie v její skórkartě neobjevilo.

Naopak čtyřikrát z toho bylo bogey a na dvanácté jamce dokonce double-bogey. Celkové skóre +3 tak o dvě rány na cut nestačilo. Daleko horší pátek ale prožila Giulia Molinaro, italská golfistka.

Od roku 2018 prošla Italka cutem jen devětkrát, nyní měla na dosah desátý úspěch. Po prvním kole by zřejmě nikdo netipoval, že cutem neprojde. A rozhodně by netipoval, že osmadvacetiletá hráčka obsadí předposlední pozici.

V pátek z toho bylo skvělé kolo za 68, kdy Molinaro zahrála pět birdie a dvě bogey. Jenže v sobotu prožila opravdu hrozivé čtyři hodiny. Za celé kolo zahrála jen tři pary, na konci každé devítky poté připsala birdie.

Jenže mezitím poztrácela neuvěřitelných 18 úderů! Pětkrát zahrála double-bogey, osmkrát odcházela z jamky s bogey. V letošní sezóně nikdo neprožil takový propad během jednoho kola a je otázkou, zda-li se vůbec na LPGA Tour něco takového odehrálo.

Molinaro tak končí podobně jako Klára Spilková, o elitní příčky v nedělním finále bojovat nebudou. V čele je Jihokorejka Jeongeun Lee6 se skóre -10, stíhá ji Američanka Mariah Stackhouse (-9) a taktéž trio golfistek (Madsen, McDonald, Thompson) s výsledkem -8.