McIlroy zaútočil a po bezchybném kole si jde pro další umístění v TOP 10

PGA TOUR
McIlroy zaútočil a po bezchybném kole si jde pro další umístění v TOP 10

V příštím týdnu startuje třetí major sezóny a hlavním favoritem bude zcela jistě Rory McIlroy. Ten má letos neuvěřitelnou formu, kterou momentálně potvrzuje i na Canadian Open. 


Jedenáct turnajů, osm umístění v TOP 10. Rory McIlroy má letos vskutku fantastickou a především konzistentní formu. Na WGC-Mexico Championship skončil druhý, na Players bral titul a i na majorech jde vidět.

Na Masters z toho byla sice dělená 21. pozice, na PGA Championship už byl ale dělený osmý. Poté sice neprošel na Memorialu cutem (vůbec poprvé v sezóně), reakce je ale fantastická. V Kanadě hraje McIlroy poprvé ve své kariéře, ihned ale útočí na titul.

Každým dnem se Severoirský golfista zlepšuje. Ve čtvrtek zahrál kolo 67, o den později z toho bylo 66 a včera dokonce už jen 64. Třetí runda navíc byla bez jediné chybičky a McIlroy tak mohl být se svým výkonem naprosto spokojený. 

"Mám pocit, že jsem otočil cut z minulého týdne do pozitivní podoby," hodnotil McIlroy svou dosavadní účast v Kanadě. "Nevím, kdy naposledy jsem hrál kolo bez bogey," přiznal poté.

Tak dávno to ale nebylo. Bogey free-round hrál naposledy na Players, od té doby odehrál jen 20 dalších kol. McIlroy skóroval v sobotu hned na první jamce, kdy na týčku zahrál driverem parádních 371 yardů a následně útočil i na eagle.

V dalším průběhu byl taktéž bezchybný, přidal dalších pět birdie a v posledním flightu s Webbem Simpsonem si to rozdá o titul. Umístění v TOP 10 by jej ale znovu minout nemělo.