VIDEO: McDowell pro start na The Open potřeboval proměnit veledlouhý putt. Takto to dopadlo

PGA TOUR
VIDEO: McDowell pro start na The Open potřeboval proměnit veledlouhý putt. Takto to dopadlo

Graeme McDowell hrál v Kanadě skvělý golf a díky závěrečnému puttu si zajistil místo v TOP 10. Především se ale díky fantastické záchraně na par kvalifikoval na The Open Championship v Portrush.


The Open Championship se vrací na hřiště Portrush po osmašedesáti letech. A Graeme McDowell, který se právě v Portrush narodil, na něm chybět nebude.

Šanci na kvalifikaci do hlavního turnaje již měl, na Arnold Palmer Invitational ale v závěrečném kole zahrál 78 a musel si tak nechat zajít chuť. Nyní už se ale dočkal. 

Na Canadian Open vybojoval jedno ze tří míst, když se skóre -10 obsadil dělenou osmou příčku. Definitivní jistotu mu dal ale až závěrečný putt z neuvěřitelných deseti metrů. McDowell takto zachránil na osmnáctce par, ani jednou v neděli nechyboval a kromě tučného šeku a umístění v TOP 10 se může těšit na závěrečný major sezóny.

Druhé místo si zajistil Kanaďan Adam Hadwin. "Jsem zklamaný, je ale pěkné, že jsem se dostal na další major. Budu odpočívat, poté se připravím a půjdu na to," prohlásil Hadwin poté, co ve finále skončil v paru a obsadil samostatnou šestou příčku.

Třetí kvalifikační místo zůstalo prázdné, neboť pravidlo R&A stanovuje, že všichni hráči, kteří se chtějí kvalifikovat na The Open, musí skončit v první desítce turnaje.