Spilková neprošla cutem, nyní mění kedíka

Klára Spilková
Spilková neprošla cutem, nyní mění kedíka

Po týdenní přestávce v kalendáři Klára Spilková dobře rozehrála, ale nakonec nedohrála turnaj Shoprite LPGA Classic v New Jersey.


Po úvodním kole za 68 ran, 3 pod par, navíc s eaglem na 18. jamce, držela nadějné dělené 24. místo. V kole druhém se však už nedařilo, bylo z toho 77 ran a celkový výsledek 3 nad par, tři rány od cutu tříkolového turnaje.

„Druhé kolo bylo náročnější. V prvním kole se našlo víc dosažitelných parů 5, což je samozřejmě příjemné. Ve druhém kole hodně foukalo a hřiště bylo odpoledne hodně tvrdé. Podmínky se hodně změnily a já se s nimi nedokázala vyrovnat,“ ohlédla se členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu za svým devátým startem nováčkovské sezony na LPGA.

Před následujícím startem na Meijer LPGA Classic for Simply Give (Grand Rapids, Michigan) se česká profesionálka rozhodla vyměnit caddieho. Na místo Martina Konečného nastupuje Američan Wiliam St. Onge, který má zkušenosti jak z LPGA, tak z Ladies European Tour.

„Uvidíme, jak to půjde tento a možná i příští týden. Cítila jsem, že potřebuji nějakou změnu. Martin mi každopádně pomohl na úvod sezony a já mu za to děkuji. Teď už je na mě, abych tuto změnu využila,“ vysvětlila Klára Spilková.

Po startu v Michiganu už pak čeká další major, a sice KPMG Women´s PGA Championship v Minnesotě od 20. června.

www.klaraspilkova.eu