Nejzářivější flighty na U.S. Open

PGA TOUR
Nejzářivější flighty na U.S. Open

Je to tady! Dnes začíná v Pebble Beach třetí major turnaj sezóny, U.S. Open. Triumf obhajuje Brooks Koepka, kariérní grandslam se pokusí završit Phil Mickelson a své jistě budou chtít říci i Tiger Woods, Rory McIlroy či Jordan Spieth.


Tiger Woods na U.S. Open triumfoval celkem třikrát, v roce 2000 přitom deklasoval startovní pole o neuvěřitelných patnáct ran. V prvních dvou dnech se Woods potká s Justinem Rosem, se kterým hrál i na nedávném Memorialu, a taktéž s Jordanem Spiethem. Oba hráči taktéž na U.S. Open slavili, Rose v roce 2013, Spieth o dva roky později.

Phil Mickelson bude usilovat o Grand Slam, na U.S. Open se mu zatím vyhrát nepodařilo. Letos ale na Pebble Beach vyhrál a má tak poměrně solidní příležitost. Jeho spoluhráči budou Graeme McDowell, vítěz z roku 2000, a Dustin Johnson, který zvedl pohár nad hlavu o šest let poté.

Brooks Koepka se pokusí o nemožné. Jako druhý hráč v historii může ovládnout U.S. Open třikrát v řadě. Jeho parťákem bude znovu Francesco Molinari, jenž s ním obešel dvě kola na PGA Championship. Woodse poté nahradí Viktor Hovland, norský amatérský šampión U.S. Open.

Velkým favoritem je i Rory McIlroy, který naprosto opanoval Canadian Open. Vítěz z roku 2011, kde načal svou sbírku majorů, bude v prvních dvou kolech brázdit hřiště Pebble Beach spolu se spoluhráčem z Ryder Cupu Jonem Rahmem a Australanem Marcem Leishmanem