Leaderboard U.S. Open 2019: Dokonalý Woodland, Woodsovi nevyšel závěr

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open 2019: Dokonalý Woodland, Woodsovi nevyšel závěr

Na třetím majoru sezóny se před Moving day do čela dostal Gary Woodland, hned v závěsu zůstává vedoucí muž po čtvrtku Justin Rose. Bojovat bude i Brooks Koepka, na zázrak poté čeká Phil Mickelson.


-9 Gary Woodland

Ve čtvrtek chyboval Gary Woodland jen jednou, o den později už vůbec. Na pětce a šestce skóroval podruhé v řadě, celkově zaznamenal šest birdie a dostal se tak do čela o dvě rány.

-7 Justin Rose

Justin Rose prožil poměrně klidné kolo. Znovu se nevyvaroval chyb, ke dvěma bogey ale přidal tři birdie. Své skóre tak posunul o jednu další ránu. 

-6 Louis Oosthuizen

To Louis Oosthuizen prožil kolo téměř neuvěřitelné. Zaznamenal pouhých 5 parů, k tomu zapsal šest bogey a sedm birdie. I on tak v konečném součtu upsal jednu ránu. 

-5 Rory McIlroy a Aaron Wise

Neuvěřitelná forma Roryho McIlroye nemá konce. Na čtrnáctce sice po velké chybě zapisoval double-bogey, jinak ale znovu hrál velmi dobře. Své skóre posunul o dva údery a spolu s Aaronem Wisem drží dělenou čtvrtou pozici.

-4 Brooks Koepka, Matt Kuchar a 3 další

Obhájce vítězství Brooks Koepka tentokrát chyboval jedinkrát a jeho skóre znovu skončilo na čísle 69. Ve hře se drží i lídr FedEx Cupu Matt Kuchar, jehož kolo bylo nesmírně zajímavé. Jeden eagle, čtyři birdie, ale taktéž dvě bogey a jedno double-bogey.

-3 Henrik Stenson, Adam Scott, Graeme McDowell a 5 dalších

Graeme McDowell zažil parádní jamky 4 až 7, na všech hrál birdie. Sergio García znovu chyboval na pětce a devítce, přesto zůstává ve hře. Stejně jako Henrik Stenson, Adam Scott či Zach Johnson.

-2 Jim Furyk, Dustin Johnson, Francesco Molinari a 5 dalších

Jednu chvíli už byl Francesco Molinari na skóre -5, závěr se mu ale vůbec nevydařil. Přesto může naplno bojovat o TOP 10, podobně jako Dustin Johnson, který už tentokrát na pětiparové šestce dokázal zaskórovat. 

-1 Jordan Spieth, Phil Mickelson a 3 další

O víkendu bude hrát i Phil Mickelson, na završení Grand Slamu to ale zatím nevypadá. V pátek hrál čtyři bogey a šest birdie. Z +1 se tak rázem dostal na -1. Stejný počet úderů má po dvou kolech i Jordan Spieth, jenž tak o cut i přes nevydařené první kolo nepřišel.

EVEN PAR Paul Casey, Tiger Woods, Webb Simpson a 10 dalších

Jen v paru jde po dvou kolech Tiger Woods. Vítěz Masters hrál kolo absolutně bez chyb a birdie si připsal hned na druhé jamce (jamka č. 11). Jenže na posledních dvou jamkách ztratil dva údery a propadl se tak o třináct pozic na dělenou 32. příčku. 

+1 Rory Sabbatini, Rickie Fowler, Bryson DeChambeau, Jason Day a 7 dalších

Propad dne má jméno Rickie Fowler. Jediné birdie, k tomu pět bogey a jedno double-bogey. To znamená zhoršení o plných 11 úderů. Nepříjemné kolo prožil i Bryson DeChambeau, o víkendu jej ale tentokrát uvidíme. To Rory Sabbatini zahrál kolo v paru a se svým postupem do finále může být spokojen. 

+2 Patrick Reed, Martin Kaymer, Patrick Cantlay, Tommy Fleetwood a 20 dalších

Bez wedge, ale s cutem. Patrick Reed na osmnáctce zahrál double-bogey, zlomil svou wedge, ale o víkendu si zahraje. Stejně jako Patrick Cantlay, jenž byl označován za černého koně U.S. Open. Nevýrazný Tommy Fleetwood po výsledku v paru ztratil dvě rány a druhé místo z loňského ročníku pravděpodobně nezopakuje. 

CUT Ian Poulter, Justin Thomas, Keegan Bradley, Bubba Watson, Lucas Bjerregaard a 72 dalších