Útrapy na osmnáctce: Bjerregaard vyhazoval driver, Reed přepůlil wedge

PGA TOUR
Útrapy na osmnáctce: Bjerregaard vyhazoval driver, Reed přepůlil wedge

Osmnáctá jamka na Pebble Beach se stala katem již dvou holí. Ve čtvrtek svůj driver zahodil Dán Lucas Bjerregaard, o den později se originálně se svou wedgí rozloučil Patrick Reed.


Ne, osmnáctka letos hráčům příliš nepřeje. Náročný pětipar si vybral již dvě oběti. První obětí byl driver, který ve čtvrtek příliš neprodržel Dána Lucase Bjerregaarda.

Ten hrál osmnáctku jako svou devátou jamku, jelikož startoval z desítky. Nesl si přitom už tři bogey v zádech. První dva odpaly namířil do oceánu, třetí pro změnu do autu. Celkově zapsal skóre 11, není tak divu, že to za něj odskákal driver, jenž skončil stejně jako úvodní dva míčky.

O den později se na stejné jamce trápil Patrick Reed. Američan hrál z nepříjemného roughu blízko greenu a svůj míček poslal jen o pár centimetrů dále. Svou wedge tak kolenem přepůlil a ihned šel za kedíkem pro hůl novou. Nakonec zachránil double-bogey.

V této souvislosti je složité použít výraz "díky", ale nakonec právě díky této záchraně dabláče zůstal přesně na hraně o cutu. O víkendu si tak Reed zahraje. Již s novou holí v bagu.