Osmnáctka potopila i Mickelsona, to McDowell díky ní poskočil do TOP 10

PGA TOUR
Osmnáctka potopila i Mickelsona, to McDowell díky ní poskočil do TOP 10

Závěrečná jamka na Pebble Beach trápí golfisty při třetím majoru sezóny. Ze hry vyřadila Dána Lucase Bjerregaarda, svou hůl tam rozpůlil Patrick Reed a nyní se vyřádila i na Philu Mickelsonovi. 


Lucas Bjerregaard zahrál na pětiparové osmnáctce dvě rány do vody, další do autu. Celkově tak do skórkarty zapisoval výsledek 11. Kromě toho svůj driver hodil do oceánu, snad, aby se míčkům nestýskalo.

O den později na stejné jamce rozlomil svou wedge Patrick Reed, kterému se nepovedl chip z těžkého roughu na green. Cut ale nakonec americký golfista zachránil.

Závěrečná jamka si svou oběť vybrala i v sobotu. Phil Mickelson hrál průměrné kolo za +1 a bylo jasné, že na titul a završení Grand Slamu to stačit nebude. Mickelson ale na osmnáctce zahrál triple-bogey a s výsledkem +3 celkově to zatím stačí jen na dělené 48. místo. 

Ne každý ale na poslední jamku nadává. Proti by byl rozhodně Justin Rose, který v každém kole na závěr zapisoval birdie. A spokojen může být zcela jistě i Graeme McDowell.

Ten po perfektních dvou ranách zapsal na Moving day dokonce eagle a posunul se tak již do první desítky. V neděli tak bude bojovat o své první umístění v TOP 10 na majoru po sedmi letech.