Leaderboard U.S. Open 2019: Šampiónem je Woodland, Woods prožil báječný závěr

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open 2019: Šampiónem je Woodland, Woods prožil báječný závěr

První major kariéry po zásluze získává Gary Woodland, který i ve finálovém kole zahrál pod 70. Druhý skončil Brooks Koepka, skvělý finiš má ale za sebou i několik evropských golfistů. A co Tiger Woods?


-13 Gary Woodland

Gary Woodland získal svůj čtvrtý titul na okruhu PGA Tour, poprvé ale získává major. Ve všech kolech zahrál Woodland pod 70 a vítězem se stává zcela zaslouženě. Ve finále udržel nervy na uzdě, vyřešil několik těžkých situací a i přes dvě bogey dokráčel k titulu o tři rány. Na závěrečné osmnáctce mu stačily na vítězství tři putty, on ale potřeboval jediný.

-10 Brooks Koepka

Brooks Koepka je oficiálně mistrem všech majorů. Po druhém místě na Masters a výhře na PGA Championship znovu atakoval titul. Na úvodních pěti jamkách zahrál čtyři birdie a zdálo se, že už jej nikdo nezastaví. Od té chvíle ale zapisoval jen jedno další birdie, navíc dvakrát musel zkousnost bogey. V konečném součtu mu tak chyběly tři údery, druhá pozice je ale pro obhájce titulu fantastická.

-7 Jon Rahm, Chez Reavie, Justin Rose, Xander Schauffele

Další hráči už měli poměrně velký odstup. Jon Rahm hrál parádně především úvodní devítku, nakonec kolo končil na skóre -3. To Justin Rose začal skvěle, na druhé devítce ale naprosto selhal. Poztrácel tři rány a přišel o možnost bojovat o titul.

-6 Louis Oosthuizen, Adam Scott

Adam Scott prožil bláznivé kolo. Dvě bogey, eagle, double-bogey a pět birdie. Tři rány ale upsal a dostal se tak do první desítky. Na děleném sedmém místě jej doplňuje Louis Oosthuizen, jenž hrál poprvé na turnaji nad par hřiště (72).

-5 Henrik Stenson, Rory McIlroy, Chesson Hadley

Rory McIlroy hrál ve finále dvě double-bogey, nakonec ale ztratil jedinou ránu. Spolu s Henrikem Stensonem a Chessonem Hadleym se tak znovu dostal do TOP 10.

-4 Matt Fitzpatrick, Viktor Hovland, Matt Wallace, Danny Willett

Na -4 je to evropská nadvláda. Trio Angličanů doplňuje amatér Viktor Hovland, který hrál finále neuvěřitelným způsobem. První devítku zakončil na -4, poté hrál v paru. Pro tohoto norského mladíka a vítěze amatérského U.S. Open jde o famózní výsledek. 

-3 Byeong-Hun An, Webb Simpson, Matt Kuchar, Francesco Molinari, Graeme McDowell

Graeme McDowell znovu zaskóroval na osmnáctce, birdie mu ale pomohlo jen k výsledku 72. Na -3 celkově končí lídr FedEx Cupu Matt Kuchar a taktéž Francesco Molinari. U něj to v jednu chvíli vypadalo na pořádný atak, na osmé jamce hrál už čtvrté birdie bez jediné chyby. Jenže během dalších třech jamek přišel o čtyři údery a bylo po jakýchkoliv nadějích na umístění v nejlepší desítce. 

-2 Patrick Cantlay, Tiger Woods, Jason Day a 4 další

Tiger Woods nenavázal na dobrý konec třetího kola a v úvodu finále se až neuvěřitelně trápil. Na prvních šesti jamkách zahrál čtyři bogey a ideálně nemohl trefit jediný úder. V dalším průběhu už ale nechyboval a zapsal parádních šest birdie. Nakonec tak končí s výsledkem -2 na skvělém děleném 21. místě. 

-1 Jim Furyk a 3 další

EVEN PAR Patrick Reed, Billy Horschel, Marcus Kinhult

Spokojen musí být švédský golfista Marcus Kinhult. Ten ve finále upsal pět ran a z výsledku +5 se dostal na skóre even par. Místo umístění na konci šesté desítky skončil dělený dvaatřicátý. 

+1 Dustin Johnson, Martin Kaymer, Aaron Wise a 5 dalších

+2 Rickie Fowler, Rory Sabbatini a 4 další

+3 Kevin Kisner, Daniel Berger, Abraham Ancer

+4 Sergio García, Phil Mickelson a 4 další

Grand Slam nezavršil, 49. narozeniny ale oslavil s úsměvem na rtech. V neděli připsal ještě jednu ránu. Během závěrečné osmnáctky zahrál čtyři birdie, tři bogey a jedno double-bogey.

+5 Zach Johnson a 6 dalších

+6 Tommy Fleetwood, Jordan Spieth a 4 další

+7 Rhys Enoch

+8 Luke Donald a 3 další

+10 Benrd Wiesberger

+11 Brandt Snedeker

+13 Chip McDaniel

+20 Michael Thorbjornsen