Johnson problémy s motivací nemá. Jsem na sebe hrdý, řekl před turnajem v Detroitu

PGA TOUR
Johnson problémy s motivací nemá. Jsem na sebe hrdý, řekl před turnajem v Detroitu

Zatímco Brooks Koepka září především na majorech a v uvozovkách na normálních podnicích se trápí, Dustin Johnson takové problémy rozhodně nemá. Před turnajem Rocket Mortgage Classic prohlásil, že je mu jedno, jaký týden zrovna je. 


Dustin Johnson se pokusí získat v Detroitu svůj 21. titul, podle mnohých odborníků je největším favoritem. Zároveň je nejvýše postaveným hráčem, neboť světová jednička Brooks Koepka zde startovat nebude.

Právě Koepka v minulém týdnu uvedl, jak těžké pro něj je namotivovat se na turnaj, který není označen přídomkem "major". Zdá se ale, že Johnson takové potíže rozhodně nemá.

"Zaměřuji se na jakýkoliv týden, ve kterém hraji. Bez ohledu na to, zda jde o major, nebo o turnaj v Detroitu jako nyní," prohlásil Johnson. "Připravuji se, jako by to major byl. Chci být v pozici, abych vyhrál. Bez ohledu na týden," podotkl.

Ve své kariéře vyhrál celkem dvacet turnajů PGA Tour a fantastická je především jeho série. Od roku 2008 si Dustin Johnson v každé sezóně připsal alespoň jedno vítězství. Pokračoval v tom i letos, kdy na WGC-Mexico Championship vybojoval svůj jubilejní dvacátý titul.

Následně navíc obsadil dvě druhá místa na majorech a se svou formou tak znovu může být spokojený. "Je velmi těžké vyhrát bez ohledu na to, o jaký turnaj jde. Ať už se jedná o major, nebo o událost FedExCupu, WGC, je těžké vyhrát. Takže jsem na sebe hrdý za to, že jsem každý rok něco vyhrál. A doufám, že v tom budu moci pokračovat," uzavřel nedávný oslavenec svých 35. narozenin.