MARQ:klasický vzhled s řadou unikátních funkcí

MARQ:klasický vzhled s řadou unikátních funkcí

Americká značka Garmin zvládla v několika málo posledních letech úspěšný přechod od GPS navigací do oblasti sportovní elektroniky a chytrých hodinek. O tom, že právě v oboru hodinek to myslí opravdu vážně, svědčí její nová řada s označením Garmin MARQ. Tuto řadu tvoří pět modelů klasického vzhledu, přičemž každý z nich je inspirovaný jinou oblastí využití: letectvím, jachtingem, sportem, outdoorem a světem rychlých aut. Na jedné straně stojí společné, neuvěřitelně všestranné využití (včetně golfu) a na druhé unikátní funkce pro oblast, na kterou jsou jednotlivě zaměřené.


PRÉMIOVÉ A FUNKČNÍ

Hodinky řady MARQ mají celokovové tělo a jsou vyrobené z prémiovýchhodinářských materiálů, ke kterým patří titan, safírové sklo, kůže nebo keramika. Hodinky jsou na ruce robustní, ale díky titanovému pouzdru velice lehké. U modelů se stylovými řemínky obsahuje balení navíc i sportovní silikonový řemínek. Řemínky jsou navíc kompatibilní se všemi jednotlivými modely a jejich výměna je velmi jednoduchá a rychlá. Design hodinek ukrývá řadu detailů, které odhalíte až při jejich používání. Vše je nejen krásné na pohled, ale také dokonale funkční. To je největší rozdíl mezi řadou MARQ a jinými,klasickými hodinkami.

Model MARQ Captain zaujme svěžím vzhledem a je věnovaný jachtingu. Nabízí regatové stopky s unikátní virtuální startovní linií, která vám poradí, zda přibrzdit nebo přidat tak, abyste v okamžiku startu byli v té nejvýhodnější pozici na startu. Funkce Muž přes palubu nebo alarm na utržení kotvy jsou jen drobnou ochutnávkou jachtařských funkcí, které hodinky skrývají.

MARQ Driver je zaměřený na příznivce rychlých vozů. Uvnitř hodinek se ukrývá 250 závodních okruhů z celého světa, včetně Masarykova okruhu v Brně, Mostu nebo MonzyčiNürburgringu. Pokud se svým autem vyrazíte na některý z okruhů, hodinky vám automaticky změří celkový čas i jednotlivé mezičasy, a rekordní hodnoty zaznamenají. Svůj oblíbený okruh si přitom můžete zobrazit na pozadí hodinek.

Letectvím je inspirovaný model MARQ Aviator. Ve své paměti ukrývá databázi světových letišť, komunikační frekvence a parametry drah. V případě nesnází vás navede na nejbližší letiště. V běžném provozu poskytne navigační údaje a podrobné letecké počasí. Pokud máte to štěstí, že pilotujete vlastníletadlo, můžete si imatrikulační znaky zobrazit na ciferníku.

MARQ Expedition je určený pro dobrodruhy, kteří rádi mizí do přírody mimo civilizaci. Speciální expediční režim s nízkou spotřebou má několikatýdenní výdrž, zatímco hodinky poskytují navigační data a zaznamenávají historii vašeho pohybu.

Pro sportovce je určený MARQ Athlete. Hodinky nejen změří a vyhodnotí téměř libovolnou sportovní aktivitu (což umí i ostatní modely), ale luneta hodinek navíc nese stupnici s výkonností VO2max a dobou regenerace. Vaše momentální hodnoty jsou označeny dvěma indikátory a navícse průběžně aktualizují.

GOLFOVÉ FUNKCE

Všechny modely řady MARQ mají ve vnitřní paměti databázi, čítající přes 40000 golfových hřišť. Pomocí ní umí zobrazit vzdálenosti na začátek a konec greenu ve směru jamky a samozřejmě také vzdálenost k samotné jamce, překážkám a dalším důležitým místům na hřišti. Pozici jamky přitom můžete posouvat podle aktuální pozice.Směr k jamce z místa bez přímé viditelnosti vám prozradí funkce Pin Pointer a přepočet vzdálenosti s ohledem na sklon terénu nabízífunkce PlaysLike.

Průběh hry hodinky automaticky zaznamenají pomocí funkce Autoshot, která umí detekovat místa, odkud jste odpalovali míček. V paměti hodinek se tak zaznamená detailní statistika hry, která se po hře zobrazí a vyhodnotí v golfovém deníku GarminConnect.

Pokud chcete trénovat golfový švih, stačí k hodinkám přidat čidlo TruSwing. Výkonnost jednotlivých golfových holí dokážou vyhodnotit čidla Approach CT10, se kterými jsou hodinky kompatibilní.

Garmin MARQ je výjimečná řada chytrých GPS hodinek, které jsou vyrobené z prémiových materiálů v designu klasických hodinek. Řada obsahuje pět různě zaměřených modelů s unikátními funkcemi a univerzálním využitím. Pokud hledáte hodinky, které byste mohli nosit bez obav do práce nebo na obchodní jednání a které by vám současně sloužily při golfu, sportu obecně, nebo dokonce při vaší zálibě, pak je řada Garmin MARQ opravdu zajímavou alternativou. 

 

Více informací naleznete na www.garmin.cz