Neuvěřitelný příběh Natea Lashleyho. Nyní má první titul z PGA Tour

PGA TOUR
Neuvěřitelný příběh Natea Lashleyho. Nyní má první titul z PGA Tour

Nate Lashley byl golfovým příznivcům dosud poměrně neznámý. Nyní ale rodák ze Scottsbluff v Nebrasce slaví svůj první titul z PGA Tour. A svět díky tomu zná i jeho životní příběh. 


Příběh šestatřicetiletého Natea Lashleyho je vskutku pozoruhodný. V roce 2012 přestal s golfem a začal se věnovat prodeji nemovitostí. Zápasil také s těžkým osudem.

V roce 2004 mu při letecké havárii umřeli rodiče a také tehdejší přítelkyně. Havarovali, když letěli domu po návštěvě Lashleyho, který v Oregonu jako junior bojoval v rámci NCAA West Regional.

Ke golfu se Lashley vrátil o tři roky později, kdy hrál LatinoAmerica Tour. V roce 2017 vyhrál Korn Ferry Tour a jako čtyřiatřicetiletý se stal nováčkem PGA Tour. Na Rocket Mortgage Classic nicméně startovat neměl, jelikož neprošel kvalifikací.

Jedno místo se ovšem uvolnilo a tak byl Lashley dosazen jako náhradník. A po neuvěřitelných čtyřech dnech slaví titul na PGA Tour, díky kterému si zajistil kartu na dva roky a také množství účastí na majorech a dalších zajímavých podnicích.

"Je to velmi emotivní. Vyhrát na PGA Tour, to byl pro mne sen. Je to pro mě velký úspěch a jsem opravdu šťastný," neskrýval dojetí Lashley, kterému přímo na hřišti držely palce přítelkyně a sestra Brooke. "Dodávalo mi to pocit, že nejsem na všechno sám," podotkl Lashley.