Trápení Mickelsona pokračuje, na 3M Open bude bojovat o cut

PGA TOUR
Trápení Mickelsona pokračuje, na 3M Open bude bojovat o cut

Phil Mickelson od únorového vítězství na Pebble Beach nijak nezáří a na 3M Open pouze potvrzuje, že formu stále hledá. Během úvodního kola utopil čtyři míčky a v pátek bude muset zabojovat alespoň o víkendová kola. 


Po únorovém triumfu na Pebble Beach se zdálo, že Phil Mickelson s formou nemá a že dokonce může zaútočit na kariérní Grand Slam. Opak je ale pravdou.

Z posledních jedenácti turnajů hned pětkrát neprošel cutem, nejlepší byl dělený osmnáctý na Masters. A do TOP 10 zřejmě nepronikne ani na 3M Open.

V prvním kole sice podle svých slov nehrál špatně, utopil ale čtyři míčky a na osmnáctce zapsal nepopulární osmičku. Nebýt posledního pětiparu (pro Mickelsona startujícího z desítky se jednalo o devátou jamku), hrál by v paru. Takto ale musí své kolo považovat za nevydařené.

"Ach, můj bože. Víte, měl jsem sedm trestných úderů. Pokud chcete o něco bojovat, takto nemůžete hrát. Je to frustrující, protože jsem měl pocit, že je můj švih dobrý. Předvedl jsem ale také několik špatných úderů," prohlásil po první rundě Mickelson.

I jemu je nyní jasné, že na víkendová kola bude potřebovat v pátek skóre okolo pětašedesáti. "Musím hrát něco v polovině šedesáti úderů. Myslel jse, že je můj švih dobrý, ale dnešek mi ukázal opak. Budu na tom muset zapracovat," dodal Mickelson.

My dodejme, že Mickelson utopil dva míčky na osmnáctce, další na dvojce a poslední na závěrečné deváté jamce. Kvůli tomu ztratil pět ran a nyní tak bude muset dotahovat. Druhé kolo pro něj začne tentokrát v 19:30.