Wolff hýří sebevědomím. Na John Deere Classic znovu začal ve velkém stylu

PGA TOUR
Wolff hýří sebevědomím. Na John Deere Classic znovu začal ve velkém stylu

Teprve dvacetiletý americký golfista Matthew Wolff v minulém týdnu triumfoval na 3M Open a zajistil si kartu na dva roky. Místo na The Open Championship ovšem zajištěno nemá a nyní o něj bojuje na John Deere Classic. 


Čtvrtý start v pozici profesionála a ihned titul. Dvacetiletý Matthew Wolff si splnil sen a díky triumfu na 3M Open získal kartu na dva roky. Vítězství mu mimo jiné zajistilo start na Masters a PGA Championship, ovšem ne na The Open, které se uskuteční v příštím týdnu.

I proto se Wolff rozhodl, že neodcestuje do Skotska bojovat o místenku do Royal Portrush, ale místo toho o ni zabojuje doma na John Deere Classic. A již před turnajem hovořil o tom, že si i v tomto turnaji věří.

"Můj kedík mi říkal, že toto hřiště je podobné tomu z minulého týdne. Je tu mnoho podobných aspektů. Hrál jsem zde pondělní pro-a ´m a a hřiště mi sedí. Dost se mi to líbilo," prohlásil Wolff, jenž má do budoucna jen ty největší golfové plány.

 

"Je to splněný sen. Budu to říkat znovu a znovu. Můj život se změnil, jakmile jsem proměnil ten putt," vrátil se ke svému eagle puttu na osmnáctce, který rozhodl o jeho triumfu. "Mým cílem je se stát světovou golfovou jedničkou," prohlásil před turnajem Wolff.

A v prvním kole znovu ukázal své kvality. Rodák ze Simi Valley startoval z desítky a na první devítce hrál pouze samé pary. Na prvních třech jamkách své druhé devítky zaskóroval a ránu upsal i na osmičce. Bezchybné kolo a skóre -4 jej v současné chvíli drží na dělené jedenácté příčce.

První kolo John Deere Classic se ovšem stále ještě hraje a pořadí se tak může ještě měnit. Matthew Wolff každopádně vstoupil do turnaje výtečně.