Molinari nechce slavnějšího bratra nechat ve štychu. O The Open bojuje ve velkém stylu

Molinari nechce slavnějšího bratra nechat ve štychu. O The Open bojuje ve velkém stylu

Edoardo Molinari nechce svého slavnějšího bratra nechat ve štychu a rád by si po jeho boku zahrál v příštím týdnu na posledním majoru sezóny, tedy The Open Championship. Zatím pro to dělá naprosto vše.


Francesco Molinari má účast na The Open jistou, v Royal Portrush bude obhajovat loňský titul z Carnoustie. Příští týden by si ale na posledním majoru mohl zahrát i jeho starší bratr Edoardo.

Ten má v posledních týdnech vynikající formu. Na BWM International Open skončil dělený třetí, na Andalucía Masters skončil dělený 26. a na Irish Open dělený devátý. Právě minulý týden si mohl zajistit účast v Royal Portrush, o jedno místo mu ale kvalifikace unikla.

Nyní má osmatřicetiletý hráč poslední příležitost, konkrétně na Scottish Open. A zatím dělá vše pro to, aby si na The Open zahrál. V prvním kole zahrál dva eagly a celkem upsal skvělých osm ran. Ve druhém kole už upsal pouze dvě rány (3 birdie, 1 bogey), přesto je se skóre -10 na děleném šestém místě.

Druhé kolo ještě pro několik golfistů ani nezačalo, přesto je velmi pravděpodobné, že do víkendu půjde ve skvělé pozici. Na vedoucí trio Slattery - van Rooyen - Wiesberger ztrácí čtyři rány.

 

"V tuto chvíli jsem na dobrém místě. Vypadá to, že každým týdnem hraji lépe. Stavím hru každý týden znovu, ale když hrajete takto, je to docela snadné. Vše se ale během krátké chvíle může změnit. Je třeba být opatrný a dělám to samé. Nyní doufám, že se výsledky budou nadále zlepšovat," uvedl Molinari. Uvidíme jej v příštím týdnu v Royal Portrush?