Czech PGA Tour - Mrůzek vyhrál všechno

[caption id="attachment_3167" align="alignleft" width="250"] Filip Mrůzek[/caption] Czech PGA Tour - Surgal Clinic Grand Finále Kaskáda, Brno (1. - 4.10.2015) Dominance Filipa Mrůzka na Grandfinále nemá obdoby. Málokdy se stává, aby někdo zvítězil ve finálovém turnaji s takovou přev


[caption id="attachment_3167" align="alignleft" width="250"]MruzekHR Filip Mrůzek[/caption]

Czech PGA Tour - Surgal Clinic Grand Finále Kaskáda, Brno (1. - 4.10.2015)

Dominance Filipa Mrůzka na Grandfinále nemá obdoby. Málokdy se stává, aby někdo zvítězil ve finálovém turnaji s takovou převahou. Osm ran dělí Mrůzka (-7) od druhého Ondřeje Liesera (+1). O třetí pozici (+3) se dělí čtyři hráči. Amatér Vítek Novák, Angličan Craig Farrely, Martin Příhoda a Slovák Peter Švajlen. Mrůzek hrál v evidentní pohodě, v žebříčku Czech PGA Tour jej již nikdo nemohl dostihnout a jeho letošní výhry se navýší o dalších 103.200 Kč. Ze sedmi turnajů Czech PGA Tour, které hrál jich vyhrál pět a je zaslouženě aktuálně nejlepším profesionálním hráčem české PGA.

Cílem Filipa Mrůzka zůstává úspěch na kvalifikaci do Euroepan Tour, aby nebyl závislý na hracích kartách promotérů.

Dneska mě to bavilo," řekl Mrůzek webu czechone.cz.  "Sice jsem maličko zapochyboval, když jsem po pěti jamkách šel plus dva ale pak jsem se čtyřmi pary dostal do klidu. Zbytek jamek jsem hrál tak, abych se vyhnul potížím. Výsledky možná maličko ovlivnil vítr, ale já jsem hrál už i ve větším vichru (Maroko, Německo) a hlavně v listopadu ve Španělsku při Q-School fouká vždycky, " prozradil nejlepší hráč české PGA. "Druhá devítka už byla na pohodu, zaskóroval jsem na desítce, čtrnáctce i patnáctce a rozdíl už byl tak velký, že si neumím představit, co by se muselo přihodit, abych o vítězství přišel. Na závěr jsem zvládl i zdejší „Amen Corner“ – jamky 16 – 18, “ doplnil Mrůzek.

Amatér Vítek Novák naznačil kam směřuje jeho výkonnost. Se svým výkonem sice nebyl spokojen, přesto je třetí místo na turnaji profesionálů velikým úspěchem.

Nejlepší ženou turnaje byla Šideri Váňová. Skončila na 15. pozici (+9).

Slovák Juraj Zvarík, lídr prvního kola skončil na 19. místě  (+11).

Další umístění: 7. Cafourek (+4), 8.Nechanický jr., Tintěra (+5). 10. Nový (+6), 12. Rajmont, V.Lébl (am), Kořínek (+8), 15. Váňová (+9), 16. Maurits (+10), 19. Zvarík, Velenský (+11) 34. Babický (+16), 39. Hinnerová (+18), 50. Šebrle (+29).

Vítězem souběžného turnaje Czech PGA Senior Tour se stal Jaroslav Pithart. Vítězem celé Czech PGA Senior Tour 2015 se stal Jan Juhaniak.

Grandfinále navštívila nejlepší česká profesionálka Klára Spilková. Nehrála, přijela podpořit svého partnera Jana Cafourka a účastnila se slavnostního zakončení Czech PGA Tour.

Sezónu 2015 zakončili profesionálové na Kaskádě slavnostním večerem. Ceny předali a zhodnotili sezónu prezident PGAC Petr Nitra, šéf pořadatelské Czech One Pavel Krenk, majitel hřiště Vladimír Plašil, ředitel areálu Kaskáda Jiří Palát, Juraj Werner a komisař túry Alan Babický.

Konečné Top 10:

VyslGrandinale15_def

Leaderboard