Do Royal Portrush se podívá Johnston i druhý Hebert

Do Royal Portrush se podívá Johnston i druhý Hebert

Na Scottish Open si místo pro nadcházející The Open Championship vybojovali další tři golfisté. Další skvělý příběh napsal v neděli především Angličan Andrew Johnston.


Do Royal Portrush se díky výsledku na Scottish Open podívají Benjamin Hebert, Andrew Johnston a Nino Bertasio. Francouzskému golfistovi sice v play-off uniklo vítězství, i tak ale může být se svým výkonem spokojený.

„Jsem velmi šťastný, že v příštím týdnu budu hrát svůj první major jako profesionál. Hrál jsem jsem The Open v roce 2008, to jsem ale byl amatér. Bylo to dávno, bylo náročné počasí a nedostal jsem se přes cut. V Royal Portrush jsem hrál při Irish Open 2012 a byla to tvrdá zkouška. Bude hodně záviset na počasí. Jsem ale šťastný, mým cílem bylo letos hrát alespoň jeden major," uvedl francouzský golfista.

Na dělené čtvrté pozici se skóre -19 skončili mimo jiné také Andrew "Beef" Johnston a Ital Nino Bertasio. Především výkon anglického golfisty byl ve finále obdivuhodný.

Johnston ve finále zahrál deset birdie a jediné bogey a na The Open tak znovu chybět nebude. V roce 2011 neprošel cutem, v roce 2016 skončil na osmé pozici a loni v Carnoustie obsadil dělenou 27. příčku.

"Je to skvělý pocit kvalifikovat se na The Open, protože rád hraji na velkých akcích. Je to speciální major. Mám z něj skvělé vzpomínky, takže se nemůžu dočkat, až se tam příští týden podívám. Vím, že mohu hrát dobře. Hrál jsem zde jako junior a je příjemné se vrátit do takových míst jako profesionál. Bude to fantastický týden a být v Royal Portrush bude speciální," prohlásil Johnston.

A nadšen je samozřejmě i Bertasio, jenž si zahraje na svém prvním majoru v kariéře. "Jsem potěšen. Byl to skvělý týden a nyní mě čeká první major a hned to bude The Open. Jsem opravdu nadšený. Věděl jsem, že pořadí je opravdu těsné a může rozhodnout jediná malá chyba. Snažil jsem se dělat jen to nejlepší a nyní se cítím moc dobře," uvedl.