Hlavním favoritem Koepka? McIlroy by byl jistě proti

PGA TOUR
Hlavním favoritem Koepka? McIlroy by byl jistě proti

Brooks Koepka a majory, to je velmi silné spojení. Podle golfových expertů je největším favoritem i při posledním majoru sezóny, The Open. Rory McIlroy by ale zcela jistě nesouhlasil. 


Brooks Koepka je podle golfových expertů znovu největším favoritem na zisk dalšího majoru, The Open mu navíc ve sbírce stejně jako The Masters chybí. Nejlépe skončil na dělené šesté pozici v roce 2017.

Podle sázkových kanceláří je Koepka druhým největším favoritem, před ním je pouze Rory McIlroy. Ten je letos jasně nejvyrovnanějším golfistou. Třicetiletý rodák ze severoirského Holywoodu odehrál letos čtrnáct turnajů a hned na jedenácti z nich skončil v TOP 10.

Zvítězil na Players, titul slavil i v Kanadě. Na PGA Championship byl dělený osmý, na U.S. Open dělený devátý. Jen Masters mu "nevyšlo", když skončil dělený jednadvacátý.

Formu má McIlroy jako hrom a na Royal Portrush má jen ty nejlepší vzpomínky. V roce 2005 při North of Ireland Championship totiž zde zahrál rekord hřiště 61 ran (-11, jeden eagle a devět birdie). 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@RoryMcIlroy was 16 years old when he set the course record at Royal Portrush.

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour),

Jeho výsledky na The Open za posledních pět let mluví taktéž samy za sebe. V roce 2014 na tomto majoru triumfoval, loni byl dělený druhý. V průměru se od roku 2014 umístil na třetí pozici. Na druhém místě je v tomto ohledu Jordan Spieth, jehož průměrné umístění je až 16. příčka. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

There’s low. Then there’s Rory low.

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour),