The Open 2019: Mizerný start pro Woodse a McIlroye, Koepka potvrdil major formu

PGA TOUR
The Open 2019: Mizerný start pro Woodse a McIlroye, Koepka potvrdil major formu

Rory McIlroy a Tiger Woods mají za sebou hrůzný úvodní den na The Open Championship a o víkend budou muset hodně zabojovat. To Brooks Koepka svou major formu znovu potvrdil.


Tiger Woods zahrál v prvním kole jediné birdie, k tomu přidal šest bogey a jedno double-bogey. Výsledek +7 jej tak zařadil na chvost startovního pole.

Ještě hůře si ale vedl Rory McIlroy. Ten hned na úvodní jamce zahrál quadruple-bogey a i když na devítce poté k bogey přidal dvě birdie, závěr kola mu vůbec nevyšel. Po dabláči na šestnáctce totiž zahrál triple-bogey na jamce číslo osmnáct. Celkem tak ztratil osm ran.

Lepší turnaj si rozhodně představoval i vítěz Senior Open Miguel Ángel Jiménez. V prvním kole zapsal sedm bogey a dvě double-bogey a cutem rozhodně neprojde.

Po prvním kole je nečekaným lídrem J.B. Holmes (-5), fantasticky si ale vedli především Evropané. Na skóre -3 a lepším, které zaručuje dělené čtvrté místo, je totiž hned osm golfistů.

Výborně začal i major specialista Brooks Koepka. V úvodním kole chyboval pouze na sedmnáctce, k tomu přidal čtyři bogey a rozhodně má našlápnuto k dalšímu velkému výsledku.