Duval začal skvěle. Poté přišlo peklo

PGA TOUR
Duval začal skvěle. Poté přišlo peklo

Americký golfista David Duval začal svou pouť The Open parádně, na úvodních dvou jamkách připsal birdie. Jenže poté začalo opravdové peklo na golfové zemi.


Vítěz The Open z roku 2001 začal v Royal Portrush skvěle. Na úvodních dvou jamkách zapsal birdie, poté hrál další dvě jamky v paru. Jenže na pětce začala noční můra.

Po quadruple-bogey přišlo bogey a na sedmičce málo vídaný výsledek 14. Na této jamce ztratil Duval neuvěřitelných devět úderů. Američan zahrál mimo výseč dva míčky a i jeho třetí rána šla do hlubokého roughu.

Maršál následně jeho míček našel a Duval jej zahrál. Jeden z kedíků si ovšem všilm, že Duval odehrál nesprávný míč. Následně byl instruován, aby se vrátil, tam, kde hrál špatný míč, a odehrál ten správný. Ten ale najít nemohl.

"Pár špatných odpalů a pak jsme si mysleli, že maršál našel můj míč. Zeptal se, jestli to byl Titleist 2. Podíval jsem se, viděl jsem dvojku a málem jsem s ním dohrál celou jamku. Ukázalo se ale, že šlo o špatný míček," uvedl po mizerném kole Duval.

Duval tak musel zpět na odpaliště, kde znovu minul. Nakonec tak sedmičku zahrál za 14 úderů. Zlepšení nepřišlo ani poté. Na třech jamkách po sobě zahrál bogey, na patnáctce a šestnáctce přidal další a na předposlední jamce z toho bylo triple-bogey. Celkově tak Duval poztrácel dvacet ran a odsunul se samozřejmě až na poslední, tedy 156. pozici.

Po kole přiznal, že jej v týdnu trápila tendinitida v levé paži, ale že plánuje odehrát druhé kolo bez ohledu na výsledek nebo zranění. "Samozřejmě budu na posledním místě," řekl po svém kole. Naději na "lepší vyhlídky" ale neztrácel.

"Pokud se ale budu cítit dobře, mohu se pokusit o to, abych na konci týdne nebyl na posledním místě," dodal sedmačtyřicetiletý rodák z Jacksonville.