Klára Spilková opět trénuje vstříc LPGA a olympiádě

Klára Spilková
Klára Spilková opět trénuje vstříc LPGA a olympiádě

Po třech týdnech klidu bez golfu se Klára Spilková znovu pustila do tréninku. Čtyřiadvacetiletá profesionálka, členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu, má nucenou přestávku kvůli přetrvávající únavě a vyčerpanosti, zaviněné zřejmě přechozením blíže neurčených obtíží. 


Zlepšení zdravotního stavu umožnilo hráčce LPGA vzít hole opět do rukou.

„Dělám všechno pro to, abych se co nejlépe připravila na zbývající část sezony. Chci se zase naplno věnovat tréninku, už mě svrběly ruce,“ řekla Klára Spilková na Konopišti, kde se kromě hry oddala také sponzorským povinnostem.

Zdravotní obtíže donutily hráčku změnit letní plány a odpočívat, ale den na Konopišti, včetně hraní na hřišti Radecký, jí přišel k duhu.

„Jsem ráda, že jsem zase mohla být na hřišti. Atmosféra byla báječná a docela mi to i šlo, tak jsem si den skvěle užila,“ uvedla nejlepší česká golfistka. „Děkuji za velkou podporu, které se mi dostává od mého týmu, partnerů i fanoušků.“

Nyní vše směřuje k tomu, aby se v polovině srpna vydala zpět do USA vstříc nejprestižnějšímu okruhu golfových profesionálek. Po nezbytné aklimatizaci je předběžným cílem start v Kanadě na CP Women´s Open v Ontariu od 22. srpna. Přesný program bude záviset na aktuálním zdravotním stavu.

„Jsem ráda za lepší zprávy, ale ještě to není stoprocentní. Soustředím se na druhou část sezony LPGA, kde věřím, že to po všech potížích už bude jenom lepší. A také v téhle době už myslím na olympijské hry, které začnou v Tokiu zhruba za rok a kam se chci po startu v Riu zase vrátit,“ dodala Klára Spilková.

www.klaraspilkova.eu