Leaderboard The Open 2019: Lowry nepřipustil žádné drama, získal svůj první major v kariéře

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2019: Lowry nepřipustil žádné drama, získal svůj první major v kariéře

Žádné drama se nekonalo. Irský golfista Shane Lowry po fantastické sobotě udržel nervy na uzdě a po zásluze získal svůj první major titul v kariéře. Tommy Fleetwood zůstal druhý, na vítězství na velké akci nadále čekají Lee Westwood a Rickie Fowler a své si na Royal Portrush opět odehrál Brooks Koepka, nový lídr FedEx Cupu. 


-15 Shane Lowry

Shane Lowry žádné drama nepřipustil a došel si pro svůj první major titul. V závěrečném kole sice zahrál v těžkých podmínkách jeden úder nad par, po fantastické sobotě, kdy hrál 63 úderů, ale neměl konkurenci. Druhého Tommyho Fleetwooda tak zdolal o plných šest ran.

-9 Tommy Fleetwood

Na dvanáctce ještě Fleetwood zabojoval a díky birdie se dostal na rozdíl čtyř úderů. Jenže na čtrnáctce zapisoval double-bogey a bylo po naději. Na The Open tak končí druhý.

-7 Tony Finau

Tony Finau ve finálovém kole neztratil a i díky tomu je samostatný třetí. Ve finále hrál dvě birdie a dvě bogey. Žádná hitparáda, ale také žádné pokažené kolo.

-6 Brooks Koepka a Lee Westwood

Lee Westwood byl po deseti jamkách na -10 a mohl ještě uvažovat o prvním majoru v kariéře. Těžké podmínky ovšem nezvládl, připsal čtyři bogey a klesl na dělenou čtvrtou pozici. Na ní je i Brooks Koepka. Ten začal mizerně a na úvodních čtyřech jamkách hrál vždy bogey. Poté na drivevovatelné pětce zahrál eagle, ovšem v dalším průběhu znovu jednu ránu ztratil. I přesto je čtvrté místo dalším fantastickým výsledkem.

-5 Rickie Fowler, Tyrrell Hatton, Robert MacIntyre, Danny Willett

I Rickie Fowler bude muset čekat. V úvodu každé devítky zahrál double-bogey a s tím se The Open nevyhrává. Celkově v neděli připsal tři rány a končí tak na dělené šesté příčce. S ním i trio Ostrovanů Hatton - MacIntyre - Willett

-4 Patrick Reed

Do desítky se vešel i Patrick Reed, tomu stačilo hrát ve finále v paru. 

-3 Francesco Molinari, Jon Rahm, Justin Thomas a 2 další

Fantazie v podání Francesca Molinariho. Obhájce vítězství využil lepších podmínek a v neděli hrál čisté kolo s jedním eaglem a třemi birdie. Z posledních pozic se tak posunul až na dělené 11. místo. 

-2 Rory Sabbatini a 3 další

Slovenský golfista Rory Sabbatini potvrdil vynikající formu a opět je v nejlepší dvacítce. Ve finále hrál podobně jako Patrick Reed - tři birdie, tři bogey. 

-1 Stewart Cink, Justin Rose, Jordan Spieth a 7 dalších

Hrozivý propad Justina Rosea. Po kolech 69, 67 a 68 přišlo hrůzných 79 ran. Rose zahrál jediné birdie, jinak poztrácel hned devět úderů. Spokojen nemůže být ani Jordan Spieth, ten k jedinému birdie zapisoval sedm bogey.

EVEN PAR Kevin Kisner a Webb Simpson

+1 Ernie Els, Dylan Frittelli a 7 dalších

Další propad zaznamenal Dylan Frittelli, který absolvoval kolo za 78 (+7). Končí tak na stejné pozici jako krajan Ernie Els nebo Rakušan Bernd Wiesberger.

+2 Patrick Cantlay, Matt Kuchar, Russell Knox a 7 dalších

+3 Bubba Watson, Matt Wallace, Dustin Johnson a 3 další

+4 Graeme McDowell, Paul Casey a 4 další

+5 ... 3 hráči

+6 Sergio García, J.B. Holmes a 2 další

Suverénně nejhorší kolo hrál v neděli J.B. Holmes. Po sobotě mohl reálně uvažovat nad titulem, nakonec končí na děleném 67. místě. Jediná sedmička mu přinesla birdie, jinak to bylo opravdu šílené kolo. Kromě tripláče na jedenáctce zahrál Holmes čtyři double-bogey a šest bogey. Celkově to tak bylo 87 úderů a oproti sobotě kolo o 18 ran horší!

+8 Eddie Pepperell

+9 Nino Bertasio a Yuki Inamori