Koepkovi vadila pomalá hra Holmese. Při mém úderu nedělá vůbec nic, prohlásil

PGA TOUR
Koepkovi vadila pomalá hra Holmese. Při mém úderu nedělá vůbec nic, prohlásil

Chtěl zabojovat o další major titul, tentokrát se ale musí spokojit se čtvrtým místem. Brooks Koepka měl ale ve finálovém kole na The Open především problémy se svým spoluhráčem, J.B. Holmesem.


Tommy Fleetwood a Shane Lowry šli v poslední skupině, Brooks Koepka hrál v té předposlední s J.B. Holmesem. A jako svého ideálního parťáka pro finálové kolo na majoru jej rozhodně nebral.

Holmes je znám svou pomalou hrou, světová jednička ale pro Holmese pochopení neměla. "Bylo to pomalé, ale nebylo to tak špatné, jako jeho obvyklé tempo. Myslím naopak, že to bylo relativně rychlé," prohlásil Koepka. Ovšem poměrně sarkastickým tónem.

Na dvanáctém greenu, kde Holmes zahrál double-bogey, už se Koepka dokonce podíval na rozhodčího a gestikuloval směrem k němu na znamení, že by měl s Holmesovou pomalou hrou něco dělat.

 

"Řeknu vám, čemu nerozumím. Když je na řadě, nemá zapnutou rukavici, teprve začíná o své ráně přemýšlet. To je ten problém. Není to tak, že by jeho rána trvala příliš dlouho. Neudělá nic, dokud na něj nepřijde řada. To je ta frustrující část. Ale není jediný, kdo to tady dělá," uzavřel Koepka.

Holmes se se svou pomalou hrou protrápil až k umístění na konci sedmé desítky. V neděli poztrácel neuvěřitelných 16 ran a propadl se o 64 pozic.