Divoké kolo Jordana Spietha. Dva tripláče, přesto v paru

PGA TOUR
Divoké kolo Jordana Spietha. Dva tripláče, přesto v paru

Opravdu divoké úvodní kolo prožil na WGC-FedEx St. Jude Invitational Jordan Spieth. Sedmatřicátý hráč světového žebříčku mohl klidně útočit na Jona Rahma, nebýt dvou hrozivých jamek. 


Své úvodní kolo odstartoval Spieth výborně. Dlouhým puttem na jedničce zapsal birdie. Radost mohl mít i na trojce, kdy si třetí ranou míček parádně připravil z bunkeru.

Na pětce se dostavila první chyba, ovšem následující dvě jamky byly znovu "dávací". Na šestce předvedl Spieth další parádu z bunkeru, na sedmičce poté další vynikající putt.

Američan skóroval i na jedenáctce, poté ale prožil hned dvě hrozivé jamky. Na čtyřparech dvanáct a patnáct totiž zahrál triple-bogey a z průběžného výsledku -4 bylo z ničeho nic +2.

Spieth ale tentokrát prokázal skvělou psychiku a na závěrečných třech jamkách znovu exceloval. Na šestnáctce a osmnáctce zaskóroval, na předposlední jamce se poté parádně zachránil téměř z nemožné pozice. V součtu tak první rundu obešel v paru a stále může myslet na vynikající umístění. I přes dvě divoké jamky.