Tom Watson přiznal: Na majory už nemám

Tom Watson přiznal: Na majory už nemám

Tom Watson je podle svých slov realista a nyní si plně uvědomil, že již nemá na to soupeřit s o mnoho mladšími golfisty. Proto včera odehrál své poslední kolo na Senior Open.


Tom Watson včera odehrál své poslední kolo na Senior Open. V sobotu po třetím kole hovořil s Toddem Lewisem z Golf Channel a přiznal, že v příštím roce už nemá v plánu hrát Senior Open nebo U.S. Senior Open.

"Je celkem jednoduché, proč tomu tak bude. Už s těmito kluky nemůžu soupeřit. Nedávám míč dostatečně daleko a když nemůžete soutěžit, nemá to smysl. Jsem realista. Vím, jak hrát, ale nemám dostatek nástrojů v bagu, abych takovým lidem mohl konkurovat," řekl zcela otevřeně Watson.

Ten během své kariéry vyhrál osm major titulů a další přidával v Champions Tour, kam se přesunul v roce 2000. Třikrát získal Senior Open, naposledy v roce 2007. Na domácí půdě nezvítězil, nejlépe byl druhý, když v roce 2002 prohrál v play-off.

Poslední vítězství na majoru si připsal v roce 2011, když ovládl PGA Tour Champions. Šlo o jeho šestý titul na seniorských majorech. V desítce skončil naposled v roce 2015 při U.S. Senior Open, to obsadil dělené sedmé místo.

Lewisovi Watson také prozradil, že hodlá výrazně zkrátit své plány, ale odcházet ještě nemíní. Na The Senior Open obsadil se skóre +9 dělené 64. místo, v posledním kole zahrál na posledních třech jamkách bogey a propadl se tak o více než dvacet míst.