McIlroy ve finále selhal, první titul z WGC tak má Koepka

PGA TOUR
McIlroy ve finále selhal, první titul z WGC tak má Koepka

Brooks Koepka po zásluze ovládl WGC-FedEx St. Jude Invitational, získal svůj třetí titul v sezóně a první titul na podniku WGC v kariéře. Rory McIlroy byl ve finále nevýrazný, přesto má další umístění v TOP 10.


Finálové kolo začal fantasticky Bubba Watson, na úvodních třech jamkách hrál birdie a zdálo se, že duo Koepka - McIlroy by mohlo mít konkurenci. Kromě eaglu na šestnáctce už ale Watson nic jiného nepřidal, místo toho přišly chyby a Watson se tak musí spokojit s děleným devátým místem.

Mezi Koepkou a McIlroyem byl od začátku nedělní rundy velký rozdíl. Zatímco Koepka své šance proměnil, McIlroy hrál pouze v paru. Po devítce měl Koepka náskok dvou ran, nakonec Severního Ira porazil o pět úderů. McIlroy ale znovu skončil v TOP 10, obsadil dělené čtvrté místo, a zlepšil si tak náladu po nepovedeném domácím The Open.

Největším soupeřem Koepky byl nakonec překvapivě Webb Simpson. Ten ve finále pokazil jen devátou jamku, celkem ale upsal šest ran a na vítěze ztratil pouze tři údery.

Do desítky se vešlo celkem pět Evropanů, skvělou formu potvrdil Tommy Fleetwood, výborně hrál taktéž Matt Fitzpatrick, Ian Poulter a Jon Rahm. V TOP 10 tak skončili všichni tři lídři po jednotlivých dnech.

Američané mají v desítce kvarteto hráčů, ke třem zmíněným se přidal Billy Horschel, jenž odehrál finále v paru. Posledním zbývajícím hráčem je Australan Marc Leishman. Ten na první devítce hrál jen v paru, aby na té druhé zapsal jen dva pary. K pěti birdie přidal dvě bogey a se skóre -12 ztratil čtyři rány na Koepku.

Světová jednička konečně ukázala, že nehraje pouze na majorech. Koepka si připsal své první vítězství na podniku World Golf Championship a pojistil si zároveň první pozici ve FedEx Cupu.