Langer a jeho dominance na The Open. Příští rok si zahraje po boku hvězd

Langer a jeho dominance na The Open. Příští rok si zahraje po boku hvězd

Dvakrát vyhrál Masters, na The Open ale skončil dvakrát druhý. Vše si Bernhard Langer vynahrazuje na Champions Tour. Včera na Senior Open získal již svůj čtvrtý titul. 


Štěstí Langerovi přináší nejspíš sponzor Rolex, jenž je oficiálním partnerem The Senior Open od roku 2013. V roce 2010 sice ovládl tento major poprvé, od roku 2013 je ale jeho bilance vskutku neuvěřitelná.

Německý golfista třikrát vyhrál, třikrát skončil druhý a jednou "až" dělený devátý, konkrétně v roce 2016. Loni se v St. Andrews radoval Miguel Ángel Jiménez, jenž o jedinou ránu zdolal právě Langera.

Obhajobu Jiménez nezačal vůbec dobře a lichá kola mu vůbec nevyšla. V sobotu i kvůli triple-bogey na pětiparové sedmičce definitivně přišel o možnost bojovat o titul. V neděli ale na sedmičce zahrál eagle, následně přidal další na šestnáctce a díky kolu za 67 (-3) se posunul do první desítky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Senior Open results ???? #SeniorOpen

Příspěvek sdílený Staysure Tour (@staysuretour),

Na Langera ale nakonec ztratil šest úderů. Závěr sice udělal jednašedesátiletý hráč dramatický, když na posledních čtyřech jamkách zahrál dvě bogey, přesto už měl v zásobě dostatečný náskok. Na první devítce totiž odepsal čtyři rány a přesně tolik ran odepsal ve finále i celkově.

Jeho největší konkurent Paul Broadhurst zahrál finále za +1 a nakonec podlehl Langerovi o dvě rány. Celkově jedenáctý major titul z PGA Tour Champions tak slaví Langer, jenž si příští rok zahraje se světovou extratřídou The Open v Royal St George's.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Senior Open victory No. 4???????????????? @bernhard.langer #SeniorOpen

Příspěvek sdílený Staysure Tour (@staysuretour),