WGM Czech Open 2019: Obhajuje Mrůzek, Zach poprvé jako profesionál

WGM Czech Open 2019: Obhajuje Mrůzek, Zach poprvé jako profesionál

WGM Czech Open 2019: Obhajuje Mrůzek, Zach poprvé jako profesionál


„Velice nás těší, že i letos máme naplněnou kapacitu turnaje a že mezi přihlášenými hráči nechybí ani obhájce titulu Filip Mrůzek. Poprvé jako profesionál si letos v Berouně zahraje Šimon Zach a bude zajímavé, jak obstojí v konkurenci nejlepších českých hráčů, včetně amatérů, kteří se na našem turnaji představí opravdu v silné sestavě,“ konstatoval Pavel Suchánek, promotér turnaje a majitel pořadatelské společnosti WGM.

Mrůzek před rokem v Berouně zvítězil s rekordním skóre -22 a ve třetím kole navíc přidal rekord berounského hřiště s hodnotou 62 ran. Jako jediný dosud vyhrál WGM Czech Open dvakrát a letos se pokusí o hattrick. V cestě mu ale bude stát kompletní česká profesionální špička, ze které chybí pouze Stanislav Matuš a Ondřej Lieser. Naopak o vítěznou prémii 200 tisíc korun si zahrají Jan Cafourek, Michal Pospíšil, Aleš Kořínek a další.

A také už jmenovaný Šimon Zach. V roli profesionála poprvé. „Těším se. Bude to změna a nová výzva. Jsem zvědavý na novou konkurenci. Hřiště by mohlo vyhovovat mojí hře a mohla by tady padat nízká skóre,“ prozradil Zach před svou berounskou premiérou.

Velkou konkurenci bude mít ale i mezi amatéry. Letošní účast v Berouně je z tohoto pohledu nejkvalitnější. O nejvyšší příčky i překonání dosud nejlepšího umístění a skóre amatérského hráče na turnaji, kterým bylo loňské 4. místo Gordana Brixiho se skóre -11, budou usilovat mj. Vítek Novák, Petr Hrubý, Filip Ráža, David Siwy, Hynek Groh a také opět Gordan Brixi.

Ani letos nechybí početná zahraniční konkurence – mezi 144 přihlášenými je 31 zahraničních golfistů z jedenácti zemí včetně sedmi hráčů ze Slovenska.

Tak jako v předchozích ročnících, ani letos nechybí zajímavé odměny za hole-in-one hned na trojici tříparových jamek. Na šestce je v „banku“ tradičně nákladní vůz Tatra, na čtyřce se hraje o golfovou bugynu a na jamce č. 11 jsou v sázce hodinky Prim z limitované série s golfovou tematikou.

Turnaj startuje už ve středu turnajem Pro-Am, ale to hlavní se odehraje od čtvrtka 1. srpna, kdy je na programu 1. kolo. Po páteční druhé rundě následuje cut, jímž projde do víkendových dvou závěrečných kol 3. a 4. srpna pouze šedesát nejlepších hráčů plus další na dělených místech.

 

Vítězi a skóre na WGM Czech Open:

  • 2018 Filip Mrůzek -22 (71, 65, 62, 68)
  • 2017 Petr Nič -18(66, 69, 66, 69)
  • 2016: Ondřej Lieser -6(72, 70, 69, 71)
  • 2015: Filip Mrůzek -6(68, 71, 71, 72)
  • 2014: Martin Příhoda -10(72, 70, 69, 67)

 

Kontakty pro další informace:

Pavel Suchánek: pavel.suchanek@wogoma.cz
Alois Žatkuliak: zatkuliak@seznam.cz