Na Konopišti startuje LET Access Series

Na Konopišti startuje LET Access Series

Golf Konopiště, 31. července 2019 – Celkem 122 golfistek, z toho 28 domácích, nastoupí do turnaje Amundi Czech Ladies Challenge, který v rámci LET Access Series začíná ve čtvrtek 1. srpna v resortu Golf Konopiště.


Třináctý turnaj letošního kalendáře LETAS se za promotérství České golfové federace a marketingové agentury GM Pro hraje na tři kola. Po druhém kole následuje cut pro 45 nejlepších profesionálek včetně dělených míst plus také pro všechny amatérky, které se vejdou do postupového výsledku.

Česko reprezentují čtyři profesionálky a 24 amatérek. Z profesionálních hráček bude pozornost upřena hlavně na Kateřinu Vlašínovou, která se na posledním turnaji ve Španělsku dělila o 5. místo. Navíc se svým týmem vyhrála úterní Pro-Am, ve kterém ukázala výbornou skórovací formu. „Dnes to bylo při tréninku trochu horší, ale těším se na turnaj, který jsem loni hrála ještě jako amatérka,“ řekla 24letá Vlašínová, aktuálně na 32. místě v pořadí Order of Merit.

Plejádu domácích amatérek vede Tereza Melecká, která se loni na Konopišti dělila o 2. místo a letos byla mj. šestá na LETAS ve Francii. Naděje jsou spojeny také se jmény jako např. Jana Melichová, Sára Kousková nebo Hana Ryšková.

Zahraniční konkurence se rekrutuje z 25 zemí. Představí se osm hráček z aktuálního Top 10 Order of Merit i s vedoucí Laurou Gomez Ruiz ze Španělska.

Na Konopišti jde o celkové prize money 35 000 euro (pro vítězku 5600) a také o body do Order of Merit, z něhož po sezoně postupuje pět nejlepších hráček na Ladies European Tour a dalších patnáct jde do finálové fáze LET Q-school.

První kolo (čtvrtek 1. srpna) i druhé kolo (pátek 2. srpna) startují v 7.40. Finále se hraje v sobotu 3. srpna. Diváci mají vstup i parkování na Konopišti zdarma. Připravena je mj. fan zóna a prostory Amundi, Auto Brejla, České golfové federace a All4Golf. Reportáže z turnaje bude denně pořizovat Česká televize.