Tlačenice v Berouně. Vedení na WGM Czech Open dělí čtveřice golfistů

Tlačenice v Berouně. Vedení na WGM Czech Open dělí čtveřice golfistů

Pořádná tlačenice je po druhém kole turnaje WGM Czech Open v horních patrech leaderboardu. Vedení dělí na hřišti Beroun Golf Clubu hned čtveřice hráčů a prvních sedm golfistů se vešlo do dvou ran. Pestrá je i společnost hráčů, kteří vedení dělí – se shodným skóre -12 jsou na první příčce Jan Cafourek, Slovák Štefan Páleník, Srb Mihailo Dimitrijevič a Angličan Luke Groves. Jen o ránu zpět je dvojice českých amatérů Vítek Novák a David Benák, sedmý je Ital Federico Elli se skóre -10. Na šanci ale číhají i další v pořadí. Mimo jiné i Šimon Zach, který je při své profesionální premiéře na skóre -8, zatímco obhájce loňského vítězství Filip Mrůzek ztrácí na lídry sedm ran.


Lídr po úvodním kole Štefan Páleník sice lehce ubral na tempu, ale čtyři rány pod par ve druhém dějství mu stačily na udržení vedení. „Mám za sebou druhé povedené kolo s tím rozdílem, že mi tolik nepadaly putty jako v prvním kole. Ale hra byla dobrá a nedělal jsem žádné zbytečné chyby. Nic jsem neztratil a celkově dvanáct pod je hodně dobré skóre,“ konstatoval Páleník, který jinak učí matematiku a informatiku na ZŠ v Říčanech.

Na rozdíl od úvodního dne se ale o vedení po druhé rundě musel dělit s trojicí dalších hráčů. V dopolední rundě se na -12 vyšplhal nejprve 24letý Srb Dimitrijevič, ještě loni amatér, jehož maximem bylo 266. místo ve světovém amatérském žebříčku WAGR. Po něm se na první příčku dostal i 26letý Angličan Luke Groves, který je tradičním účastníkem turnaje v Berouně s dotací 600 tisíc korun.

Jako poslední doplnil trojici ve vedení odpoledne Jan Cafourek, který nasbíral sedm birdie a eagle na sedmičce, ale dvě bogey. Na osmnáctce puttoval do paru, ale míček jen olízl hranu jamky. I díky tomu se český profesionál nedostal do samostatného vedení. „Dneska to ale byla dobrá runda. Dařilo se mi v poli, proměnil jsem pár delších puttů. Jen mě mrzí jamky 9 a 18, které jsem zahrál v paru, což je tak trochu ztráta. Ale pokud budu pokračovat v tomhle tempu…, poznamenal mnohoslibně Cafourek.

Výborné kolo odehrál amatér Vítek Novák, jehož kartu zdobí vedle pěti birdie i dva eagly a vloudilo se do ní jediné bogey. „Hrál jsem dobrý golf. Ale to i včera. Rozdíl byl v tom, že greeny ještě nebyly tolik rozbité a proměnil jsem jich mnohem víc. Nemám nic, co bych mohl své hře vytknout,“ uvedl Novák, který se rázem vyšvihl na dělenou 5. pozici.

Tu sdílí s dalším českým amatérem Davidem Benákem, který sice nezopakoval sedm ran pod z úvodní rundy, ale -4 stačilo na udržení kontaktu s nejlepšími. „Proti včerejšku jsem hůř puttoval. O něco horší byla i hra železy. Hodně mi pomohla pasáž od páté do deváté jamky, kde jsem získal tři rány. Jedenáct pod celkově to je dobrý výsledek, takže jsem pořád ve hře,“ prohlásil hráč Kunětické Hory.

Ve hře je i Šimon Zach, který se proti čtvrtku ve druhém kole polepšil o dvě rány a s celkovým skóre -8 se posunul do první desítky. „Bylo to zase o kousek lepší, než v prvním kole. Nebylo to tentokrát ono z týčka, ale zase bylo lepší puttování a rány do greenu. Jsem v pozici, kterou mám rád. Mám všechno před sebou a nejlepší kolo jsem tady ještě neodehrál,“ uvedl 23letý čerstvý profesionál.

Zatímco Zach ztrácí na lídry před víkendovými finálovými koly čtyři rány, Filipa Mrůzka, který loni vyhrál s rekordním skóre -22, dělí už sedm ran. Ale zbraně ještě neskládá. „Proti včerejšku byla moje hra o hodně lepší. Bohužel přišly i chyby. Ta největší na sedmé jamce, kdy jsem nejdřív zahrál do vody a potom ještě odrazem od cesty smolně do autu. Bylo z toho double bogey. Ale hra byla lepší, takže se jede dál. Ještě jsou před námi dva dny golfu,“ prohlásil odhodlaně český profesionál, který po dvou kolech se skóre -5 dělí 20. místo.

Do závěrečných dvou kol prošlo cutem, který se oproti rekordním loňským +7 ranám letos posunul na nové minimum s hodnotou +3, celkem 61 hráčů.

Výsledky po 2. kole najdete na adrese: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina-kategorie?id=570049955&categoryId=570049973