Poston napodobil Trevina a zapsal se do golfové historie

PGA TOUR
Poston napodobil Trevina a zapsal se do golfové historie

JT Poston o jedinou ránu ovládl Wyndham Championship a získal pro sebe první titul na okruhu PGA Tour. V celém turnaji navíc neudělal jedinou chybu a díky tomu se tak nesmazatelně zapsal do golfové historie. 


20 birdie, 1 eagle a 51 parů. JT Poston, teprve šestadvacetiletý golfista, je ve světovém žebříčku až na 164. místě. Přesto dokázal něco, co žádný jiný golfista v posledních pětačtyřiceti letech.

Na Wyndham Championship totiž za celý týden neudělal jedinou chybu a tím se nesmazatelně zapsal do golfové historie. Posledním hráčem s tzv. bogey free tournament byl Lee Trevino v roce 1974 na Zurich Classic.

"Pravděpodobně jsem za celou sezónu nezahrál tolik kol bez bogey. Mít čtyři kola v řadě je celkem speciální a dokončit turnaj s výsledkem 62 je celkem úžasné," pravil vítěz Wyndham Championship.

Kromě vítězství a fantastického šeku si také zajistil kartu na další dva roky a především také účast v play-off FedEx Cupu. A abychom nezapomněli, Poston si díky výhře zahraje své první Masters.

"Je to neuvěřitelné. Chci říct, že dvouletá karta, jistota zaměstnání, to je samozřejmě dobrá věc, ale Augusta, to je něco dalšího. Je to něco, o čem jsem vždycky snil, hrát na tomto turnaji. Bude to týden, na který nikdy nezapomenu. Bez ohledu na to, co se stane," prohlásil Poston.

Toho nyní čeká The Northern Trust, první turnaj play-off FedEx Cupu. Ještě před turnajem byl na 83. místě, nyní je sedmadvacátý a má velkou šanci zahrát si dokonce Tour Championship.