Hovland se vrací na Korn Ferry Tour, o kartu ale ještě bude bojovat

PGA TOUR
Hovland se vrací na Korn Ferry Tour, o kartu ale ještě bude bojovat

Viktor Hovland odehrál o víkendu fantastický turnaj, ani čtvrté místo mu ale nestačilo na to, aby si zajistil kartu na PGA Tour pro příští sezónu. Norský sympaťák ale rozhodně nic nevzdává. 


Viktor Hovland měl jako vítěz amatérského U.S. Open právo startovat na Masters a U.S. Open. A rozhodně se neztratil. Na obou majorech prošel cutem, v Augustě skončil dělený 32., v Pebble Beach byl dokonce dělený dvanáctý.

Od té chvíle odehrál na PGA Tour dalších pět turnajů a na všech znovu prošel cutem. Travelers Championship se mu příliš nepovedlo (dělené 54. místo), na dalších akcích ale skončil v TOP 20.

Dělený třináctý byl na Rocket Mortgage Classic i 3M Open, dělený šestnáctý na John Deere Classic. Nejlepší golf si ale schoval až na turnaj těsně před play-off FedEx Cupu. Wyndham Championship mu totiž přineslo samostatnou čtvrtou příčku.

Ani ta ale nestačila na to, aby se probojoval do play-off FedEx Cupu. K tomu potřeboval zvítězit. A bohužel nezískal ani kartu pro příští rok na PGA Tour. Na ni potřeboval skončit do druhého místa.

I tak ale mohl být se svým výkonem spokojený. "Mám pocit, že jsem hrál lépe a lépe každý týden. Je zřejmé, že to byl můj nejlepší konec z posledních pěti turnajů. Musím to ale nechat jít a hrát stejně ve finále Korn Ferry. Doufám, že to zvládnu," nechal se slyšet mladý Nor, který má stále šanci na to, aby si kartu na příští rok vybojoval.

Na nižší túře se uskuteční tři turnaje, na kterých se rozdá 25 karet pro PGA Tour. "Mám za sebou pár dobrých a nízkých kol. Většinou to bylo velmi konzistentní. Myslím, že mi to dává velkou důvěru, pokud jde o následující turnaje. Vím, že pokud budu hrát stejně nebo podobně, měl bych kartu získat," podotkl Hovland.

Pokud si Hovland kartu nezajistí, zůstane pro příští sezónu hráčem Korn Ferry Tour. Nicméně, nadále bude mít možnost přijmout až sedm pozvánek sponzorů na události PGA Tour. A tam bude mít šanci kartu získat znovu. Navíc je velmi pravděpodobné, že by Hovland všechny možné pozvánky i díky svým skvělým výsledkům z poslední doby získal.