Koepka si vydělal téměř 5 milionů dolarů. Na peníze ale příliš nemyslí

PGA TOUR
Koepka si vydělal téměř 5 milionů dolarů. Na peníze ale příliš nemyslí

Brooks Koepka si během posledních dvou týdnů vydělal téměř 5 milionů dolarů. Před úvodním kolem na The Northern Trust ale prohlásil, že o finanční zisky mu nikdy nešlo. 


Brooks Koepka získal za vítězství na WGC-FedEx St. Jude Invitational 1,745 milionu dolarů. Následně inkasoval 2 miliony za získání nejvíce bodů v rámci FedEx Cupu a jeden milion zahrnovala prémie v rámci Aon Risk Rewards Challenge.

Za dva týdny si tak vydělal 4,745 milionu dolarů. A ve hře je ještě mnoho finančních prostředků. Vítěz FedEx Cupu totiž dostane bonus 15 milionů dolarů. A Koepka momentálně vede.

Před úvodním kolem na The Northern Trust ale Koepka podotkl, že peníze v této profesi nehrály hlavní roli a nikdy ani hrát nebudou. "Mám jen rád soutěžení. Myslím, že když mi bylo tak pět let, chtěl jsem být jen nejlepším hráčem na světě," zmínila aktuální světová jednička.

"Vždycky jsem chtěl být jako Adam Scott, Tiger Woods a všichni další. Když jsem o tom přemýšlel, přemýšlel jsem jen o tom, že chci být nejlepším hráčem na světě. Když mi bylo deset, nikdy jsem nepřemýšlel o tom, ach, přijde to s miliony dolarů a všemi těmito skvělými věcmi," dodal Brooks Koepka.

Doplňme, že letos si americký golfista vydělal již 9,55 milionu dolarů a může se stát prvním hráčem od Jordana Spietha v roce 2015, který v jedné sezóně vydělá přes 10 milionů dolarů.