Woods odstoupil, stihne BMW Championship?

Tiger Woods
Woods odstoupil, stihne BMW Championship?

Tiger Woods se kvůli napětí v zádech a na krku rozhodl skončit na turnaji The Northern Trust. Vypadne tak z elitní třicítky FedEx Cupu a jeho start v následujících týdnech je značně nejistý. 


Tiger Woods měl problémy už ve středu při Pro-Amu. Od poloviny soutěže nepálil stoprocentně a vidět to šlo i v prvním kole The Northern Trust. Woods zahrál čtyři údery nad par a evidentně měl problém.

Po prvním kole hovořil o tom, že je trochu ztuhlý. A dnes se rozhodl, že dále v turnaji pokračovat nebude. "Bohužel ostatním hráčům stále nemohu konkurovat," doplnil dnes Woods s tím, že jej trápí napětí v oblasti zad a krku.

Woods startoval poprvé od The Open, na kterém neprošel cutem. Z turnaje PGA Tour se odhlásil po čtyřech letech, naposledy odstoupil po prvním kole turnaje Dubai Desert Classic z roku 2017. Tento turnaj ale pořádá European Tour.

Co se Woodse týče, ten nyní zcela jistě vypadne z elitní třicítky FedEx Cupu. Podle přeběžných odhadů by si měl pohoršit na 34. místo. Jeho start na BMW Championship navíc není vůbec jistý. 

"Chtěl bych poděkovat fanouškům v Newc Jersey a New Yorku za jejich podporu. A budu doufat, že v příštím týdnu budu moci startovat na BMW Championship," dodal v prohlášení. Pokud by se tak nestalo, nemohl by Woods za dva týdny obhajovat vítězství na Tour Championship.