Johnson v čele, parádní jízdu předvedl i Mickelson

PGA TOUR
Johnson v čele, parádní jízdu předvedl i Mickelson

Do víkendových kol The Northern Trust jde v nejvýhodnější pozici Dustin Johnson. Stíhá jej Jordan Spieth, dvě rány poté ztrácí další čtveřice. Skvělou jízdu v pátek prožil Phil Mickelson a konečně si zahraje o víkendu. 


Dustin Johnson v pátek upsal další čtyři rány a s průběžným výsledkem -12 se dostal na turnaji The Northern Trust do čela. Jedinou ránu ztrácí Jordan Spieth, jenž tentokrát bude doufat, že mu forma vydrží i do víkendu.

Včera zahrál kolo za 64 úderů (-7). Lídr po prvním kole Troy Merritt měl špatné koncovky obou devítek. Na patnáctce navíc zapsal bogey a včera tak odepsal jedinou ránu. Přesto je na skóre -10 a drží dělenou třetí pozici s triem Abraham Ancer - Jon Rahm - Patrick Reed.

Dobré kolo má za sebou Rory McIlroy, jenž je s odstupem další rány na sedmé pozici. Září i anglické duo Justin Rose - Ian Poulter, o titul by rád zabojoval i Justin Thomas.

Těžkou práci naopak bude mít Brooks Koepka. Cutem sice prošel, na lídra ale ztrácí již devět úderů. Před Koepku se senzačně dostal i Phil Mickelson. Ten hrál ve čtvrtek jednu ránu nad par, o den později ale fantasticky zabojoval. Na pětce sice psal bogey, k tomu ale přidal šest birdie.

Po delší době tak Mickelson hrál kolo bez větších excesů a podruhé v řadě si zahraje o víkendu. Dodejme, že poslední umístění v TOP 15 si připsal v únoru na Pebble Beach, kdy celý turnaj nakonec ovládl. 

Třetí kolo začne ve 13 hodin našeho času a jako první se do boje vrhne Mexičan Carlos Ortiz. Poslední flight ve složení Dustin Johnson - Jordan Spieth vystartuje pět minut před dvacátou hodinou.