FedEx Cup? Reeda po vítězství zajímá i účast na Presidents Cupu

FedEx Cup? Reeda po vítězství zajímá i účast na Presidents Cupu

Patrick Reed konečně zvítězil a díky triumfu na The Northern Trust může reálně uvažovat i o prvenství v celém ročníku FedEx Cupu. Americký golfista si připsal i skvělou finanční prémii, rodáka ze San Antonia ale zcela jistě zajímá taktéž účast na blížícím se Presidents Cupu. 


Patrick Reed slavil v neděli své sedmé vítězství na PGA Tour, ovšem první od loňského Masters, které se konalo v dubnu. S formou si letos příliš netykal, na The Northern Trust ale překvapil.

Díky výhře si přišel na zajímavou odměnu a především se posunul na druhé místo ve FedEx Cupu, jen těsně za vedoucím Brooksem Koepkou. Ještě více jej ale těší fakt, že je ve hře o přímou místenku na Presidents Cup.

Před turnajem v New Jersey byl v seznamu amerických hráčů až na 17. pozici. Nyní si Reed polepšil o pět pozici, přesto, pokud se chce probojovat přímo, bude muset být nejhůře osmý.

O osmičce přímo nominovaných se rozhodne již 18. srpna a Reed má tak jen BMW Championship na to, aby se posunul o čtyři příčky výše. "Pokud nebudu v osmičce, znamená to, že musím hrát dobrý golf až do WGC-HSBC Champions v listopadu. Pokud budu pokračovat v tom, co dělám, bude těžké mě nenominovat," uvedl Reed.

Tiger Woods, jenž je kapitánem amerického týmu, o čtyřech dalších nominovaných rozhodne 4. listopadu.

Mnoho amerických fanoušků si ale nyní přeje, aby se Reed do osmičky neprokousal a aby si následně Tiger Woods vybral jiné hráče. Patrick Reed totiž loni nezvládl své souboje v Ryder Cupu a následně se pustil do kapitána Jima Furyka, který jej nespároval s Jordanem Spiethem. Ten s Reedem nechtěl hrát, ovšem Reed prohlásil, že důležitější je chemie mezi hráči.