Matuš bude chtít formu potvrdit i na Czech Masters: Sedět vedle hvězd je čest i motivace do budoucna

Stanislav Matuš
Matuš bude chtít formu potvrdit i na Czech Masters: Sedět vedle hvězd je čest i motivace do budoucna

Na tiskové konferenci před Czech Masters se vedle Ernieho Else, Pádraiga Harringtona a Leeho Westwooda představil i Stanislav Matuš. Po skvělých výkonech na Challenge Tour bude chtít zazářit i doma, z českého pohledu je největším favoritem na úspěšné zdolání cutu. 


Stanislav Matuš má letos skvěle rozehranou sezónu. Poprvé na European Tour prošel cutem, parádní výsledky si poté pravidelně odváží z Challenge Tour.

Nyní se spolu s dalšími dvanácti českými golfisty chystá na domácí Czech Masters. Na tiskové konferenci před zahájením turnaje usedl vedle tří největších hvězd a mluvil především o své dosud vydařené sezóně.

"Může být vždycky lépe. Spokojený samozřejmě jsem, v minulé sezóně to nebylo ideální. Dal jsem se do kupy a zase předvádím dobré výsledky," uvedl na úvod český golfista.

"Jsem hrozně rád, že na týden mohu opustit ten kolotoč Challenge Tour a zahrát si na evropské túře. Je pro mě obrovská čest už jen tady sedět s takovýma hvězdama. Samozřejmě je to obrovská motivace do budoucna," prozradil Matuš, jenž věří v dobrý výsledek. Albatross si zkouší při každé příležitosti a nyní samozřejmě myslí na cut.

"Hřiště je stavěné pro bombery. Ale samozřejmě se snažím nachodit hřiště, co to jde. Letos hraji dobře a toto je pro mě takový bonus. Tím, že se mi daří, je to takové volnější, ale samozřejmě zde chci předvést co nejlepší výkon. Rok je hrozně dlouhý, nyní můžu být doma s rodinou, zahrát si domácí turnaj před domácím publikem. Takže co více si přát," pravil spokojeně.

Závěrem byl dotázán, jaké by to pro něj bylo, kdyby byl vybrán do flightu s jednou z hvězd turnaje. "Už teď jsem nervózní," řekl s úsměvem na tváři Matuš a pobavil přítomné.

"Ne, samozřejmě. Koho mi dají, toho mi dají. Je to obrovské plus hrát s takovou hvězdou, učit se od nich a dívat se na ně. Minulý i předminulý rok, když jsem neprošel cutem, jsem se šel o víkendu na ně podívat, protože od nich se dá nejvíce vzít. Hrát s takovou hvězdou přinásí spoustu diváků. Na to na Challenge Tour nejsme zvyklí a na to se snad ani nejde připravit. Doufám, že s takovým tlakem dokážu hrát. Nebo si to alespoň myslím. Byla by to samozřejmě obrovská čest, ale netuším, jak jsou rozdělené flighty. Ano, určitě bych byl ale pro," doplnil a vzápětí mu výkonný ředitel Relmostu Pavel Poulíček prozradil jména spoluhráčů.

"Já možná dodám, že flighty už v podstatě jsou. Standovi mohu nabídnout flight ve čtvrtek a v pátek, ve kterém budou Bernd Wiesberger a Andrea Pavan. Jsi spokojen?," ptal se Pavel Poulíček. "Velmi spokojen," dodal Matuš závěrem.