Náskok dvou ran na druhého Reeda? Taková je nyní situace ve FedEx Cupu

PGA TOUR
Náskok dvou ran na druhého Reeda? Taková je nyní situace ve FedEx Cupu

FedEx Cup se od letošní sezóny změnil a vítěz závěrečného turnaje se zároveň stane vítězem celého FedEx Cupu. Jak by to nyní vypadalo, pokud by zítra začalo Tour Championship?


The Northern Trust ovládl Patrick Reed a posunul se na druhou pozici ve FedEx Cupu. Již zítra startuje BMW Championship, po kterém se utvoří nejlepší třicítka.

Body získané v dosavadním průběhu FedEx Cupu se ale následně vynulují a do závěrečného Tour Championship půjde každý s určitým skóre. Lídr po BMW Championship bude mít skóre -10, dále se hráčům skóre snižují.

Pokud by tak nyní začal závěrečný turnaj, Brooks Koepka by startoval právě se skóre -10. Druhý Patrick Reed by ztrácel dvě rány, v současné chvíli třetí Rory McIlroy rány tři. Matt Kuchar by začal na skóre -6, Jon Rahm na -5.

Hráči od šestého do desátého místa budou v příštím týdnu na skóre -4, od jedenáctého do patnáctého místa se hráči mohou těšit na skóre -3 a takto to pokračuje až do umístění 26. - 30. Tito hráči budou startovat na skóre even par a na lídra tak budou ztrácet deset ran.

BMW Championship každopádně ještě může mnohé změnit a přesné pořadí i startovní listinu pro Tour Championship teprve poznáme.