Matuš rozstřílel třípary a po prvním kole myslí na cut

Stanislav Matuš
Matuš rozstřílel třípary a po prvním kole myslí na cut

Až tak dobré kolo, že po něm musel spěchat Stanislav Matuš na dopingovou kontrolu. Momentálně nejlepší český hráč předvedl ve čtvrtek na Albatrossu vynikající kolo a rozhodně může uvažovat o víkendových bojích. 


Loni hrál Stanislav Matuš obě kola za 72 a skóre even par mu po pátku na víkendovou část nestačilo. Nyní začal o jednu ránu lépe, ve čtvrtek dopoledne dokázal zahrát kolo za 71 (-1).

Problémy mu dělaly čtyřparové jamky, na kterých zahrál čtyři bogey. Třípary a pětipary byly bez chyby. Na pětiparech upsal dvě rány a překvapivě byl úspěšný na tříparech, kde zaznamenal tři birdie a své hvězdné spoluhráče z flightu, tedy Bernda Wiesbergera a Andreu Pavana, jasně porazil.

Nicméně loňský vítěz začal lépe, celkově zahrál za -4. Ještě o ránu byl lepší Rakušan Bernd Wiesberger, jenž bojuje i o celkový triumf v rámci Race to Dubai.

"Střídalo se často birdie a bogey. Když jsem se konečně rozjel a zahrál birdie, tak hned poté přišlo bogey. To je škoda. Ale ze začátku tam byla i trochu smůla. Na míčku jsem měl bláto, nemohl jsem s tím nic dělat. To se stává. A potom jsem nedoklepl jeden krátký putt, kde jsem si s kedíkem nevšiml neupravené stopy a sjelo mi to pod jamku," vysvětloval své úvodní kolo Stanislav Matuš.

"Byly to takové hloupé chyby, ale to se stává. Bojoval jsem až do konce, mám z toho radost a zítra do toho můžu jít s pozitivním myšlením," podotkl s úsměvem na tváři.

Do zítřka by chtěl Matuš změnit především skórování na pětiparech. "Na parech tři jsem -3 a na parech pět -2. A to ještě zachráněných, takže tam se musí něco změnit. Jednou jsme špatně spočítali lay-up, naštěstí jsme nebyli ve vodě, ale jen ve vodní překážce. To se těžko zachraňovalo. Musíme to tak zlepšit do zítřka," ví Matuš.

"Stačí mi vyčistit trojputty a šance tam určitě je," dodal závěrem Matuš. A následně už putoval na dopingovou zkoušku.