Kořínkovi cut utekl. O víkendu nebude hrát ani Mrůzek

Kořínkovi cut utekl. O víkendu nebude hrát ani Mrůzek

Jakub Bareš dokončil druhé kolo a s celkovým výsledkem -1 je momentálně nejlepším českým hráčem. Na cut to ale zřejmě stačit nebude, o víkendu si nezahrají ani Aleš Kořínek a Filip Mrůzek. A to i přesto, že druhý jmenovaný hned šestkrát zaskóroval.


Jakub Bareš po prvním kole myslel na cut, ten mu ale zřejmě o jednu ránu uteče. Nyní je cut nastaven na -2, navíc existuje možnost, že se ještě posune.

Bareš hrál dnes dvě birdie, k tomu ale přidal tři chyby. Dvě rány ze čtvrteční rundy ztratil Aleš Kořínek a cut mu také utekl. Po šestnáctce byl přitom -2, na sedmnáctce ale nezachránil par a na osmnáctce nevyužil třímetrový putt do birdie.

Ve skórkartě se navíc následně objevilo další bogey a Kořínek tak dokončil turnaj v paru. "Bojoval jsem celou dobu. Nesváděl bych to na poslední jamky. Začátek jsem trochu prospal, ale poté jsem tajně věřil, že by to mohlo vyjít. Myslím, že dneska jsem si to prohrál sám," hlesl zklamaný Kořínek. 

Skvělých šest birdie zapsal v pátek Filip Mrůzek. Jenže k tomu čtyřikrát zapisoval bogey a jednou dokonce double-bogey. Výsledek +1 tak znovu na cut nestačí.

"Šest birdie je super. Fatální chybu jsem ale udělal na čtyřce, tam mě to koplo. Do té chvíle dobře, pak kopanec do zad. Asi špatný rok," nechal se slyšet Mrůzek.

Ten nyní hodlá odpočívat a na víkendová kola se v roli diváka zřejmě nechystá. "Uvidím, opravdu si chci od golfu odpočinout. Nejsem rád, že mám volno, ale asi ho využiju k něčemu jinému. A na golf mě baví dívat se raději v televizi," zmínil.

"Zkusím zabrat na Challenge Tour, ale musím si odpočinout," dodal Mrůzek s tím, že hodlá startovat v Belgii a Portugalsku.